Onder-15 boekt bevrijdende zege

Go Ahead Eagles Onder-15 heeft een zeer welkome overwinning geboekt. Uit bij De Graafschap werd het 1-2. Daardoor is het team van trainer Toine Rorije eindelijk van de laatste plaats af in de eerste divisie A.

Onder-15 staat nu zelfs in één klap negende van de twaalf; zo dicht staan de ploegen bij elkaar op de ranglijst. Pim Saathof zette Go Ahead Eagles op voorsprong na een assist van Koen Holwerda. De 0-2 kwam op naam van Stan ter Haar die de bal binnenwerkte uit een voorzet vanaf rechts van Dinand Burgmeijer. De thuisploeg vocht zich nog voor rust terug tot 1-2 en bleef in de tweede helft druk zetten, maar de mannen van trainer Rorije bleven knokken en strijden en trokken daarmee de nipte zege over de streep. “Als wij zorgvuldiger waren geweest en rustiger aan de bal, weet ik zeker dat we een derde goal hadden kunnen maken”, blikte Rorije terug. “Dan maak je het jezelf makkelijker om de wedstrijd rustig uit te spelen. Maar ik ben uiteraard erg blij met de drie punten.”

Karakteristiek:
Eerste divisie A: De Graafschap O15 – Go Ahead Eagles O15 1-2 (1-2). Doelpunten GAE: Pim Saathof, Stan ter Haar.