Onder-17 bereikt halve finale nacompetitie

Hoewel het in het zuiden misschien nog wel een tikje warmer was dan in Deventer, heeft Go Ahead Eagles Onder-17 met heel veel strijd de leeftijdgenoten van Roda JC uitgeschakeld in de nacompetitie.

De Limburgers wonnen vorige week met 1-0 in Wesepe, in Kerkrade was Go Ahead Eagles met 3-1 te sterk. Genoeg voor het bereiken van de halve finale om promotie naar de eerste divisie. In dat tweeluik, volgende week zaterdag en de zaterdag daarop, wacht Roda ’46 uit Leusden.

Tegen Roda JC zat er in elk geval genoeg spanning op bij zijn spelers, zei trainer Kick Maatman. “Dit zijn wedstrijden waar je een grote jongen van wordt.” Ondanks goede mogelijkheden voor de ploeg uit Deventer voor rust, vielen de doelpunten pas in de tweede helft. Samuel Wakana opende de score na een aanval over rechts, Quentin Oliekan maakte er 2-0 van. Het mooiste doelpunt kwam vervolgens van Wakana. Hij zag de doelman van Roda te ver voor zijn poort staan en schoot vanaf de middenlijn over hem heen.

“Een enorme ontlading, dolle boel en gekkigheid”, blikte Maatman terug op het feestje na die treffer. Tien minuten voor tijd kwam Roda JC terug in de wedstrijd. De ploeg maakte de 1-3, waarna het nog even spannend werd. Na het laatste fluitsignaal was er opnieuw grote vreugde aan Deventer zijde. Maatman: “Het was belachelijk warm, de scheidsrechter laste dan ook drinkpauzes in. Gelukkig staan wij er conditioneel goed op. We speelden met passie. Daar was het tactische plan ook op gericht. De overwinning is dik verdiend.”

Karakteristiek:

Nacompetitie, plek eerste divisie: Roda JC O17 – Go Ahead Eagles O17 1-3 (0-0). Doelpunten GAE: Samuel Wakana (2), Quentin Oliekan.