Onder-17 frustreert Alphense Boys

Met hun indirecte vrije trap, kort voor tijd, dompelden ze Alphense Boys in rouw. Beau de Bone gaf de bal een tikje waarna Rehwin Nandpersad verwoestend uithaalde voor Go Ahead Eagles O17: 2-2. In de kruising, onhoudbaar. Hij bepaalde daarmee de eindstand én zorgde ervoor dat de tegenstander uit Alphen aan den Rijn deelname aan de kampioenspoule kan vergeten.

Dat zorgde voor flink wat rumoer en gemopper bij de Zuid-Hollanders, met name over de beslissing van de scheidsrechter om de thuisploeg een vrije trap te geven. Doelman Bas Schol zou te lang hebben getreuzeld eer hij de bal terug het veld inbracht, waarna de arbiter ingreep. Go Ahead Eagles profiteerde en sloot het jaar op respectabele wijze af, door zich terug te knokken na een 0-2 achterstand tegen het hoger geklasseerde Alphense Boys. Coen Temminck scoorde eerder in de tweede helft de aansluitingstreffer.

Zo matig als de eerste helft, zo vermakelijk was de wedstrijd na rust. Met name doordat Go Ahead Eagles met meer lef ging voetballen. Dat resulteerde onder meer in kansen voor De Bone en Mario Francismouth, die bijna een kopie maakte van Marco van Bastens beroemde goal uit 1988. De inzet van Francismouth op het veld van DVV Sallandia ging echter centimeters voorlangs.

De Bone, die over anderhalve week zestien wordt, was wederom belangrijk. Als één van de weinigen wist hij de eerste helft wel gevaar te stichten en hij dwong meerdere kansen af. Zonder persoonlijk succes deze keer, hoewel hij uiteraard bijdroeg aan de gelijkmaker. De gedreven spits uit Wesepe is topscorer van Go Ahead Eagles Onder-17. “Ik heb zes of zeven keer gescoord en speel als eerstejaars alle wedstrijden.” Hij is een speler die een wedstrijd kan openbreken en belangrijke doelpunten maakt. Erkent ook Nandpersad: “Beau maakt vaak de eerste goal.”

Deze keer bereidde hij de tweede voor, die goudhaantje Nandpersad en zijn teamgenoten uitzinnig vierden. “Ik zag dat er in de korte hoek geen ruimte was. De enige optie was hard en hoog in de verre hoek schieten.”

De doelpuntenmaker (16) beperkt zich niet tot de trainingen die de club hem biedt. Thuis doet hij aan krachttraining. De Bone ook, die daarnaast erg bezig is met zijn voeding. Hij bezoekt daarvoor zelfs een specialist, Laura Kluyver uit Apeldoorn. Brood en melk behoren tot de verleden tijd. Elke ochtend neemt hij vier supplementen, die onder meer magnesium en visolie bevatten. “Ik voel me fitter. Ik drink ook veel fruitsmoothies en water; goed voor de spieren.” Feestjes gaan dikwijls aan De Bone en Nandpersad voorbij. “Best jammer, maar we weten waarvoor we het doen.”

Go Ahead Eagles O17: Robbert den Dunnen; Kaan Kisa, Craig Post, Ibrahim Türk, Kevin Greeven; Rehwin Nandpersad, Amrish Lachman, Michalis Spiridakis; Quiermo Dumay, Beau de Bone, Mario Francismouth. Invallers: Coen Temminck, Mischa van der Stoel.

Karakteristiek:
Eerste divisie: Go Ahead Eagles O17 – Alphense Boys O17 2-2 (0-2). 20. Younes Bouhamed 0-1, 34. Hamza Ezzemmouri 0-2, 58. Coen Temminck 1-2, 77. Rehwin Nandpersad 2-2.