Onder-17 pakt drie belangrijke punten

Go Ahead Eagles Onder-17 heeft goede zaken gedaan door met 5-4 te winnen van Hollandia. Ook de Onder-15 en -13 wonnen, kampioen Onder-19 boog voor AFC.

Een uitgelaten sfeer bij Go Ahead Eagles Onder-17 nadat in de slotseconden de triomf is veiliggesteld.

“Dit was nodig”, zei trainer Jan Kromkamp na het spektakelstuk van de Onder-17 tegen Hollandia. Zijn ploeg staat nu in punten gelijk met de opponent uit Hoorn. Doel is het ontlopen van de nacompetitie. In de eerste helft kwam Go Ahead Eagles op sportpark De Zandweerd matig voor de dag en hield doelman Robbert den Dunnen het team een paar keer goed op de been. Na wat omzettingen in de rust, kwam de thuisploeg los. “We kregen de overhand en waren de baas op het veld”, had Kromkamp gezien. Resulterend in drie uitstekende doelpunten en een 4-2 voorsprong, maar Hollandia knokte zich terug tegen een weifelend Go Ahead Eagles. Twee minuten voor tijd werd het 4-4, waarna Olaf Kok in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de bal uit een hoekschop van Rehwin Nandpersad binnenkopte: 5-4. Woensdagavond speelt de Onder-17 uit tegen Hollandia, zaterdag treedt de ploeg in Vlissingen aan tegen JVOZ. Het recept is volgens Kromkamp simpel: “Twee keer winnen.”

Alertheid bij een hoekschop van Hollandia.

Hoop levend
Go Ahead Eagles Onder-13 mag hoop houden op de achtste plaats in de eindrangschikking en daarmee plaatsing voor de eredivisie-laag. De mannen van trainer Uğur Yildirim versloegen in Wesepe directe concurrent AFC met 3-1. “De eerste helft was ondermaats”, vond Yildirim. “In de tweede helft waren we goed, net als afgelopen week tegen Ajax.” De oefenmeester was vooral te spreken over het optreden van de eerstejaars O13-pupillen. Slotsom is dat de achterstand op nummer acht AFC is teruggebracht tot een punt. De Amsterdammers spelen volgende week hun laatste wedstrijd, uit tegen nummer vijf FC Twente, terwijl Go Ahaed Eagles in Drenthe aantreedt tegen hekkensluiter FC Emmen.

Blije gezichten
Bij Go Ahead Eagles Onder-15 eindelijk weer eens blije gezichten. Het al gedegradeerde elftal slaagde er in Amsterdam tegen Buitenveldert deze keer wél in zichzelf te belonen (0-1) en kon zo de vierde zege van het seizoen bijschrijven en de eerste driepunter in drie maanden. “In de opbouw wisten we de vrije man te vinden en we speelden mooi combinatiespel”, blikte trainer Tristan Berghuis terug. “Het was voetbal zoals je voetbal wilt zien.” Vijf minuten na rust maakte Dinand Burgmeijer het enige doelpunt. De aanvaller liep vrij op de rechterflank, werd overvleugeld door Stan ter Haar en gaf hem de bal mee, waarop Ter Haar teruglegde op Burgmeijer, die vervolgens scoorde. “Dit geeft vertrouwen en voldoening”, zei Berghuis. “We hebben duidelijk stapjes gemaakt. Maar eigenlijk moeten zulke overwinningen de norm zijn.”

Zakaria Eddahchouri kwam deze keer niet tot scoren bij Go Ahead Eagles Onder-19.

Go Ahead Eagles Onder-19 stelde in Diepenveen teleur. Na een prima eerste helft, leek de titelhouder het na rust wel te geloven. AFC keerde met een 1-3 zege terug naar de hoofdstad. Trainer Resit Schuurman: “De jongens lieten elkaar in de steek, jammer. Overigens keepte Daan Broere fantastisch, hij stopte nog een penalty. Maar het verschil tussen de tweede en de eerste helft, waarin Samuel Wakana een mooie goal maakte, was te groot.”

Daan Broere keert een strafschop bij de Onder-19 en voorkomt daarmee een vierde goal van AFC.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – AFC O19 1-3 (1-1). Doelpunt GAE: Samuel Wakana.
Eerste divisie-laag: Go Ahead Eagles O17 – Hollandia O17 5-4 (1-2). Doelpunten GAE: Quiermo Dumay, Beau de Bone, Rehwin Nandpersad, Coen Temminck, Olaf Kok.
Eerste divisie A: Buitenveldert O15 – Go Ahead Eagles O15 0-1 (0-0). Doelpunt GAE: Dinand Burgmeijer.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – AFC O13 3-1 (1-1). Doelpunten GAE: Ibrahima Kouyate (2), Bruno van den Dungen.

Go Ahead Eagles Onder-19, dat in AFC zijn meerdere moest erkennen, kon slechts één keer feestvieren, na de gelijkmaker van Samuel Wakana.