Onder-17 plaatst zich voor de nacompetitie

Go Ahead Eagles Onder-17 heeft zich met een 2-3 zege op SML zeker gesteld van de nacompetitie. Onder-15 speelde 4-4 tegen FC Groningen – dat daarmee koploper-af is – en Onder-19 had geen enkele moeite met hekkensluiter rkav Volendam: 1-6.

De zege tegen SML kwam moeizaam tot stand, maar Go Ahead Eagles Onder-17 weet zich door de vierde plaats op de ranglijst verzekerd van play-offs om promotie naar de eerste divisie. De ploegen uit de top drie – De Graafschap, Roda ’46 en Zeeburgia – pakten allemaal een periode, Go Ahead Eagles neemt de periodetitel van kampioen De Graafschap over.

Kamikaze
De wedstrijd tegen SML was niet hoogstaand, vond trainer Kick Maatman. In een fase dat zijn team goed voetbalde, kwam de thuisploeg uit Arnhem op voorsprong. Coen Temminck maakte voor rust gelijk. In de tweede helft kwam SML op 2-1, waarna Go Ahead Eagles overschakelde op een ‘kamikaze-strategie’. Wisselspelers Kaan Kisa en Quiermo Dumay schudden de boel op én schoten de Deventer ploeg naar de winst. Maatman: “Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goede bank is.”

Met een puntendeling tegen kampioenskandidaat FC Groningen – dat voor de huidige speelronde aan kop ging – hoefden ze zich bij Go Ahead Eagles Onder-15 niet te schamen, maar trainer Jan Kromkamp baalde. Zijn ploeg had de winst namelijk voor het grijpen gehad, met een 3-1 voorsprong in de tweede helft en een enorme kans op de 4-1. In plaats daarvan kwam Groningen op 4-3 en redde Olaf Kok, uit een hoekschop van Tijmen Luttikholt in de laatste minuut, de Deventer eer door de 4-4 binnen te schieten. “We hebben naïef verdedigd”, oordeelde Kromkamp. “Jammer dat we na een goede fase in de wedstrijd toch zoveel goals tegenkrijgen.”

Afhankelijk
Go Ahead Eagles Onder-19 boekte in Volendam een reguliere zege. Het team kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie, maar is daarvoor afhankelijk van andere ploegen. Hoewel het oudste juniorenteam liefst zes keer scoorde, grossierde Onder-19 tegen rkav Volendam in het missen van opgelegde kansen. Kort voor tijd benutte de thuisploeg nog een strafschop, maar trainer Harry Decheiver trok een heldere conclusie: “Het verschil was te groot.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: rkav Volendam O19 – Go Ahead Eagles O19 1-6 (0-2). Doelpunten GAE: Desney Bruinink, Jairzinho Slijngard, Yannik de Vries, Faisal Toryalai, Giovanni Büttner, Sam Beukema.
Tweede divisie A: SML O17 – Go Ahead Eagles O17 2-3 (1-1). Doelpunten GAE: Coen Temminck, Kaan Kisa, Quiermo Dumay.
Eerste divisie A: FC Groningen O15 – Go Ahead Eagles O15 4-4 (1-1). Doelpunten GAE: Olaf Kok (3), Beau de Bone.