Nieuws Algemeen

Onder-19 bekert verder, O17 uitgeschakeld

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft de leeftijdgenoten van Lelystad ’67 uitgeschakeld in de beker (0-3). Onder-17 boog na strafschoppen voor SDV Barneveld (1-1 reguliere speeltijd) en O15 won een oefenwedstrijd in en tegen Schalkhaar met 5-2.

“We kenden weinig moeite met Lelystad”, zei assistent-trainer Toine Rorije, die bij O19 de honneurs waarnam van Harry Decheiver. “We gaven niks weg en de score had veel hoger kunnen en moeten uitvallen.” Trainer Kick Maatman zag – na de openingstreffer van Samuel Wakana in de twintigste minuut – voor rust ook een goed Onder-17. Na rust was zijn elftal matig, hoewel het drie kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Dit liet de ploeg na, waarna Barneveld de strafschoppen beter nam. Jan Kromkamp gunde bij Go Ahead Eagles Onder-15 iedereen speeltijd tegen Schalkhaar. De oefenmeester zag goed voetbal en een paar mooie aanvallen. “Een prima wedstrijd.”

Karakteristieken:
Beker: Lelystad ’79 Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 0-3 (0-2). Doelpunten GAE: Yannik de Vries (2), Jairzinho Slijngard.
Beker: Go Ahead Eagles Onder-17 – SDV Barneveld Onder-17 1-1 (1-1). Doelpunt GAE: Samuel Wakana. Bijzonderheid: Go Ahead Eagles verliest na strafschoppen.
Oefen: Schalkhaar Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 2-5 (1-3). Doelpunten GAE: Stan ter Haar (3), Nick Huisman, Mario Francismouth.