In de strijd om het kampioenschap van de tweede divisie, heeft Go Ahead Eagles Onder-19 zich een slechte dienst bewezen door met 1-0 te verliezen van Be Quick 1887. Ook de Onder-15 en -13 gingen onderuit, respectievelijk met 3-5 tegen FC Groningen en 4-2 tegen FC Twente.

Go Ahead Eagles Onder-19 lijkt last te hebben van een winterdip. Ging de ploeg in de eerste twee wedstrijden na de winterstop keurig door met winnen, de laatste twee duels eindigden in een nederlaag. Trainer Toine Rorije vond dat de O19 meer had verdiend tegen Be Quick in Haren. “Het was geen goede wedstrijd, maar we krijgen te weinig. De eerste twintig minuten waren wij de betere, waarna het niveau wat wegzakte. Na rust speelden we niet heel goed, maar gaven we ook weinig weg.” Go Ahead Eagles had pech met twee doelpogingen die strandden op de lat en een strafschop die het team volgens Rorije werd onthouden: “Een zuivere handsbal in het zestienmetergebied.” Niet lang na die situatie, met nog vijf minuten op de klok, tekende de thuisploeg voor de enige treffer. Rorije: “Wij moeten naar onszelf kijken en eisen dat we beter worden. Voetballend brachten we te weinig.” Vertrouwen heeft hij wel. “Deze wedstrijd was beter dan tegen Argon.”


Doelman Niels Selles brengt redding voor Go Ahead Eagles O15 tegen FC Groningen.

Ook assistent-trainer Tristan Berghuis putte vertrouwen uit het optreden van de Onder-15 tegen FC Groningen, ondanks de 3-5 nederlaag. “Net als wij, begon FC Groningen met een stel eerstejaars O15-junioren aan de wedstrijd. Dat zorgde voor gelijke fysieke weerstand, waardoor wij vaker aan de bal kwamen. In zulke wedstrijden kunnen de jongens zich goed ontwikkelen.” Na een 2-2 ruststand, kwam Groningen razendsnel op 2-4. Go Ahead Eagles vocht zich terug tot 3-4, zette alles op alles om een punt te halen, maar zag de ploeg uit het noorden er met de buit vandoor gaan: 3-5. De mannen van Berghuis kregen moeilijk grip op de rechtsbuiten van FC Groningen, die drie goals maakte. “Zo’n speler moet je eigenlijk dubbel dekken”, wist Berghuis. “Daarin moeten de jongens elkaar meer helpen. Maar al met al zag het er fris uit en heeft iedereen met plezier gevoetbald.”


Deventer feestje na een doelpunt tegen FC Groningen.

Bij Go Ahead Eagles Onder-13 kwam Bruno van den Dungen wederom tot scoren. Zijn twee treffers waren echter onvoldoende voor de overwinning, want FC Twente stelde er dubbel zoveel doelpunten tegenover: 4-2. “Een terechte uitslag, ik vond ons niet goed vandaag”, zei trainer Uğur Yildirim. “In de eerste helft kregen we nog wel wat kansen, maar na rust waren wij nergens meer. Het was onze minste helft van het seizoen.” Bovendien heeft FC Twente de beschikking over een superspits. “Een heel complete speler”, zag Yildirim. “Misschien wel de beste van zijn leeftijdscategorie. Die jongen gaat niet voor niets naar PSV, echt een topper.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Be Quick 1887 O19 – Go Ahead Eagles O19 1-0 (0-0).
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – FC Groningen O15 3-5 (2-2). Doelpunten GAE: Pim Saathof, Robbin Weijenberg, Stan ter Haar.
Eerste divisie A: FC Twente O13 – Go Ahead Eagles O13 4-2 (2-2). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (2).