Onder-19 en -17 boeken belangrijke zeges

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft een goede stap gezet in de kampioensrace door in Haarlem met 8-0 te winnen van Koninklijke HFC. Onder-17 pakte drie belangrijke punten bij FC Den Bosch (2-1), terwijl Onder-13 de oefenwedstrijd tegen Watford met 3-1 won.

Bij rust leidde Go Ahead Eagles Onder-19 al met 0-4 tegen Koninklijke HFC. De ploeg verdubbelde dat aantal in de tweede helft en boekte zo zijn op één na ruimste competitiezege van dit seizoen. “De belangrijkste slag hebben we vorige week tegen Roda ’46 al geslagen”, besefte trainer Resit Schuurman. Go Ahead Eagles versloeg de directe concurrent met 2-1. “Maar het is natuurlijk wel heerlijk dat het tegen HFC zo goed uitpakte. Vergis je niet; het is niet zo dat wij iedereen even wegtikken dit seizoen.” In Haarlem was zijn ploeg rustig aan de bal. “En we creëerden goede kansen en maakten prima goals. Door de ruime voorsprong gaven we op het eind nog wel iets te veel weg. Maar als je de hele wedstrijd bekijkt, hebben we hartstikke goed gevoetbald. Met een beetje geluk kunnen we volgende week al kampioen worden.”

Mischa van der Stoel ontvangt de felicitaties na zijn winnende treffer voor Go Ahead Eagles O17 tegen FC Den Bosch.

Spannende pot
In de strijd tegen degradatie uit de eerste divisie-laag, deed de Onder-17 prima zaken in Den Bosch. Na een 1-0 achterstand – de openingstreffer viel al na twintig seconden – ontstond voor rust een wedstrijd tussen twee nagenoeg even sterke teams. Kort voor de onderbreking kopte Olaf Kok de bal uit een voorzet van Michalis Spiridakis tegen de touwen: 1-1. Door wat aanpassingen van trainer Jan Kromkamp kreeg Go Ahead Eagles in de tweede helft meer grip op FC Den Bosch. Olaf Kok faalde een-op-een met de doelman van de tegenpartij, waarna hij met een steekpass op Kaan Kisa wél aan de basis stond van de 1-2. Kisa legde de bal terug op invaller Mischa van der Stoel, die binnentikte. “Een geweldige goal waar we inderdaad weleens op hebben getraind”, zei Kromkamp. De voorsprong over de streep trekken bleek nog geen sinecure. Zo waren de eindpasses onzorgvuldig, maar door hard werken, elkaar helpen en een beetje geluk (een inzet van Den Bosch ketste terug via de paal) keerden Kromkamp en zijn mannen toch met de volle buit terug in Deventer. “Een heel spannende pot”, vond de oefenmeester, “waarin wij gelukkig drie belangrijke punten pakken.”

Bij Go Ahead Eagles Onder-13 stond na het eerste half uur de 0-0 nog op het bord in de oefenwedstrijd tegen Watford. Lucas Hulsbergen, Bruno van den Dungen en Leon Opdam schoten de thuisploeg op De Muggert in Wesepe na rust naar een 3-0 voorsprong, waarop de Engelsen in de laatste minuut nog een stegenstoot gaven: 3-1.

Go Ahead Eagles O17 pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Koninklijke HFC O19 – Go Ahead Eagles O19 0-8 (0-4). Doelpunten GAE: Zakaria Eddahchouri (4), Dani Cloteda (2), Jairzinho Slijngard, Quentin Oliekan.
Eerste divisie-laag: FC Den Bosch O17 – Go Ahead Eagles O17 1-2 (1-1). Doelpunten GAE: Olaf Kok, Mischa van der Stoel.
Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles O13 – Watford O13 3-1 (0-0). Doelpunten GAE: Lucas Hulsbergen, Bruno van den Dungen, Leon Opdam.