Eerste Selectie

Marco Koorman nieuwe High Performance Coach en trainer beloftenelftal

Met ingang van 1 juli 2016 zal Marco Koorman als trainer van Jong Go Ahead Eagles én High Performance Coach (HPC) in dienst treden bij Go Ahead Eagles. In zijn rol als High Performance Coach wordt hij verantwoordelijk voor de ontwikkelingstrajecten van de High Potentials (specifieke talenten) binnen Go Ahead Eagles.

Met het aanstellen van Koorman wordt een impuls gegeven aan het topsportklimaat binnen Go Ahead Eagles en zal het doorontwikkelen van talent een steeds belangrijkere pijler worden. Koorman gaat aan de slag met talentvolle spelers vanaf de C1 tot en met het eerste elftal. Koorman: “De rol van de HPC is belangrijk in het doorontwikkelen van talent. In de fase waarin zij de laatste stap naar het eerste elftal moeten zetten, zijn ze vaak op zichzelf aangewezen. Specifieke begeleiding kan het verschil maken tussen slagen of afhaken.”

Marco Koorman heeft naast ruime ervaring als betaald voetballer – hij speelde voor onder andere FC Groningen, SC Heerenveen, De Graafschap en alle nationale jeugdteams tot en met Onder-21 – ook als trainer/coach reeds veel ervaring opgedaan. Zo was hij onder meer werkzaam bij PEC Zwolle, FC Twente, Apollon Limassol (Cyprus) en FC Kairat (Kazachstan), waarbij hij met name bij Apollon Limassol (assistent-trainer eerste elftal) en FC Twente (techniek- en linietrainer) veel ervaring opdeed in het individueel begeleiden en trainen van talent.

Technisch manager Dennis Bekking is content met het aanstellen van Koorman: “Met Marco halen we een klasbak in huis, die naast het herkennen van talent ook in staat is het aanwezige talent te analyseren en dit te vertalen naar op maat gemaakte ontwikkeltrajecten. Spelers zullen hier zonder enige twijfel profijt van gaan hebben. Dit alles met als doel de doorstroming van talent naar het eerste elftal te bevorderen.”

Foto boven: René Geerars

Terug naar overzicht