Almere City FC te sterk voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft ook uit tegen Almere City FC geen resultaat weten te behalen. Behoudens de gelijkopgaande eerste twintig minuten was de thuisploeg de bovenliggende ploeg. Dit resulteerde in een 2-0 zege.

Go Ahead Eagles begon met drie man in het centrum van de defensie: de van een blessure teruggekeerde Schenk, Buwalda en Ketting. De eerste twintig minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Stevens redde op een schot van Van der Water en aan de andere kant zag Schenk hoe de bal via zijn knie naast ging.

Uiteindelijk was het Almere City FC dat de score opende. Salasiwa kreeg de bal binnen de zestien en punterde raak in de verre hoek. Hierna nam Almere het heft in handen en stond de bovenkant van de lat een goal van Silvester van der Water in de weg.

Josef Kvída (5) probeert de bal te ontfutselen van Bruno Andrade. (Foto: Henny Meyerink)

Trainer Jan van Staa besloot in de rust te wisselen: Beltrame verving Dekker. Net als in de eerste helft toonde Silvester van der Water zich de gevaarlijkste man aan Almere-zijde. Hij kreeg de bal na een klein uur spelen met een gelukje mee en vond opnieuw de buitenkant van het aluminium, ditmaal van de paal.

Even later was het toch raak. Opdam ging neer met een hoofdblessure na een ongelukkige botsing. Almere City profiteerde optimaal door via de open rechterkant de zestien te betreden. Ahannach bediende Salasiwa die de bal onder Stevens door kon schuiven: 2-0.

Almere City FC vond het hierna welletjes. Met enkele aanvallende wissels probeerde Go Ahead Eagles nog iets te forceren, maar echte kansen leverde dit niet op. Eindstand: 2-0.