Beloften scoren te weinig tegen FC Dordrecht: 1-1

Teleurstelling over het resultaat, een goed gevoel over de speelwijze in de tweede helft. En toch ook: twee punten te weinig gepakt tegen de reserves van FC Dordrecht (1-1). Dat zijn maandagavond de conclusies na de eerste competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles 2.

Het moet gezegd: voor rust kwam de thuisploeg genadig weg op het veld van FC RDC. Dordrecht kreeg prima mogelijkheden via Raïes Roshanali, Clarence Bijl en Jordy Vleugels. Hun schoten gingen langs het doel, raakten de paal of werden gered door Maarten de Fockert, die een prima wedstrijd keepte en zijn manschappen nadrukkelijk coachte.

Aanvoerder Isaï Marselia ingeklemd tussen drie Dordtenaren.

Go Ahead Eagles deed nauwelijks wat terug – de ploeg was meer bezig met het achtervolgen van de tegenstander. Eén mogelijkheid daargelaten: Sander Thomas gaf de bal slim mee aan Patrick Maneschijn, die met een korte pass collega-spits Givan Werkhoven probeerde te bereiken. Doelman Renze Fij was echter eerder bij de bal.

Givan Werkhoven maakte Go Ahead Eagles’ enige treffer.

Na rust, en wat strenge woorden van trainer Marco Koorman, kantelde het wedstrijdbeeld. Go Ahead Eagles slaagde er nu wel in vol op de aanval te spelen, met een uitblinkede Maneschijn. Een van diens vele rushes over de linkerflank ging vooraf aan de openingstreffer. Maneschijn schoot op doel, miste en Isaï Marselia schoot de herkansing tegen de paal. Werkhoven wist zich wel raad met de rebound van de rebound en schoot recht voor het doel binnen.

De roodgelen bleven aanvallen en kansen waren er voor onder anderen Sefa Yildirim (twee vrije trappen; gered en naast) en Maneschijn (vrij voor de keeper; paal). Twee minuten voor tijd bepaalde Julius Bliek met een kopbal uit een hoekschop de eindstand op 1-1.

Yannik de Vries ontworstelt zich aan een tegenstander.

“Over de eerste helft ben ik totaal niet tevreden”, zei trainer Koorman. “We kregen geen grip op Dordrecht, de afstanden waren te groot, verdedigend waren we onvoldoende en in balbezit slordig. Het ergste was dat afspraken niet werden nagekomen. Dat ging in de tweede helft veel beter. We waren de bovenliggende partij, organisatorisch stond het goed en we hadden meer vertrouwen aan de bal.” Sander Thomas was volgens de trainer de verpersoonlijking van het wedstrijdbeeld: “Voor rust slecht, na rust heel goed.”

Go Ahead Eagles 2: De Fockert; Wolf, Yildirim, Rexhepi (64. Bruinink), Slijngard; Marselia, Soumaoro, Thomas, De Vries (81. Arsic); Maneschijn (88. Cloteda), Werkhoven.

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles 2 – FC Dordrecht 2 1-1 (0-0). 50. Givan Werkhoven 1-0, 88. Julius Bliek 1-1.