De beloften van Go Ahead Eagles en Roda JC hebben het publiek bij FC RDC in een oefenwedstrijd getrakteerd op negen doelpunten. Vijf voor de thuisploeg, vier voor de gasten uit Limburg.

Lum Rexhepi opende al in de eerste minuut de score voor Go Ahead Eagles, door de bal uit een hoekschop bij de tweede paal binnen te tikken. Niet veel later verdubbelde Givan Werkhoven de score, na een bekeken dieptepass van aanvoerder Marlo de Groot. Henk Dijkhuizen maakte namens Roda de aansluitingstreffer, waarna rechtsbuiten Patrick Maneschijn een kwartier voor rust de 3-1 aantekende.

In de tweede helft werd het al snel 4-1, met dank aan een uitstekende dieptepass van Sefa Yildirim, die als linksbuiten startte maar naar de laatste linie was verschoven omdat aanvaller Yannik de Vries verdediger Rexhepi had vervangen. Werkhoven kreeg de bal van Yildirim mooi in de loop mee en rondde vanaf rechts strak af. Beni Badibanga bracht met de 4-2 de spanning een beetje terug, waarna Werkhoven tekende voor zijn derde treffer van de avond: 5-2.

Daarna werd Go Ahead Eagles slordiger en strafte Roda het defensieve falen van de Deventenaren af met twee treffers, tweemaal Mohamed El Makrini. Gelukkig voor de thuisploeg bleef het daarbij.

Trainer Marco Koorman: “Dit soort wedstrijden is mooi om eigen jongens en spelers van de Onder-19 een kans te geven. Zij konden zichzelf laten zien en negentig procent van hen heeft dat gedaan. Roda is een sterke tegenstander, maar wij bleven ons eigen spel spelen. We begonnen ijzersterk, waren heer en meester en wonnen individueel alles. Helaas was het laatste half uur slordiger.”

Go Ahead Eagles: Van Oldeniel; Hettinga (56. Nahimana), Rexhepi (46. De Vries), De Groot, Wolf; Marselia (64. Bruinink), Dekker, Lambooij; Maneschijn, Werkhoven, Yildirim.

Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles 2 – Roda JC 2 5-4 (3-1). 1. Lum Rexhepi 1-0, 5. Givan Werkhoven 2-0, 17. Henk Dijkhuizen 2-1, 30. Patrick Maneschijn 3-1, 49. Werkhoven 4-1, 61. Beni Badibanga 4-2, 64. Werkhoven 5-2, 69. Mohamed El Makrini 5-3, 83. El Makrini 5-4.