Net een teen te kort, of net de verkeerde keuze. De beloften van Go Ahead Eagles deden het prima tegen NEC en creëerden wel degelijk kansen, maar waren niet zo doortastend als de Nijmegenaren, die met 4-1 wonnen en zich kroonden tot kampioen in poule B van de reservecompetitie.

Geflatteerd noemde hij de uitslag niet, maar de cijfers deden volgens Go Ahead Eagles-trainer Marco Koorman wel een ander wedstrijdbeeld vermoeden. “Wij speelden een goede partij. NEC ook trouwens. Een wedstrijd op niveau waarin wij in de eindfase niet doortastend genoeg zijn en NEC onze verdedigende fouten afstraft.”

Namens NEC scoorden Stefan Ingo Mauk (tweemaal), Reagy Baah Ofosu en Carl Henrik Jordan Larsson. Norichio Nieveld deed iets terug namens de Deventenaren. “Het was een van onze betere wedstrijden”, oordeelde Koorman. “Ons positiespel was goed, alleen: tot aan de zestien meter. In de afronding is er voor ons werk aan de winkel.”

In verdedigend opzicht was Go Ahead Eagles volgens de trainer voor rust de bovenliggende partij. Toch werden enkele foutjes zijn team fataal. “NEC heeft ontzettend veel kwaliteit in de voorhoede lopen, zo eerlijk moet je zijn. Het is jammer, vooral voor de spelers, dat het zo’n grote uitslag is geworden.”

De elf waarmee Go Ahead Eagles 2 maandagavond aantrad op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen: Steven van Dijk, Thijs Dekker, Lum Rexhepi, Patrick Maneschijn, Joey Suk, Sébastien Locigno, Givan Werkhoven, Isaï Marselia, Norichio Nieveld, Dennis Hettinga, Marlo de Groot (aanvoerder). Na rust maakten Werkhoven, Marselia en De Groot plaats voor respectievelijk Giovanni Büttner, Sefa Yildirim en Desney Bruinink.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: NEC 2 – Go Ahead Eagles 2 4-1 (1-0). Doelpunt GAE: Norichio Nieveld.