Debacle voor Go Ahead Eagles in bekertoernooi

Go Ahead Eagles heeft zich in eigen stadion geblameerd tegen De Jodan Boys. In de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker ging de ploeg van Hans de Koning met 1-2 onderuit.

Al snel in de eerste helft bleek dat De Jodan Boys niet naar Deventer was gekomen om zich gewillig naar een nederlaag te laten spelen. Het elftal uit Gouda bood goed weerstand en gaf de Deventenaren weinig ruimte om te voetballen. Toch was het Go Ahead Eagles dat na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam via Sam Hendriks.

Koud uit de kleedkamer scoorde De Jodan Boys echter gelijk tegen in de tweede helft. Het was Levi Marengo die een vrije trap achter doelman Erik Cummins krulde: 1-1. Go Ahead Eagles ging vervolgens op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar het ontbrak de Deventenaren aan creativiteit om de Goudse defensie te breken. Het was zelfs Roald Heerkens die in de 84ste minuut de winnende treffer binnen kopte uit een hoekschop, waardoor niet Go Ahead Eagles, maar De Jodan Boys aanstaande donderdag in de koker zit voor de loting voor de achtste finale van de KNVB Beker.