Ferencváros maat te groot voor GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft niet weten te stunten in Hongarije. In de Groupama Arena van Ferencváros werd met 4-1 verloren.

De wedstrijd werd afgewerkt tegen een surrealistisch décor. In het schitterende stadion van Ferencváros zat geen publiek, door een UEFA-straf van de thuisclub. Achter één van de tribunes stonden echter duizenden fans, wiens gezang goed te horen was in het stadion.

Ook Go Ahead Eagles had, ondanks de straf, niet te klagen over support. De Brink was volgestroomd om de wedstrijd te bekijken op een groot scherm. Voor het duel kon de Brink de spelers zien en vice versa. De gezangen vanuit Deventer schalden door het kleedlokaal.

Dennis Demmers begon met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week, die in 1-1 eindigde. Van Ewijk werd vervangen door Rijsdijk en ook Schalks naam stond bij de basiself. Dit ging ten koste van Ten Den.

Het begin van de wedstrijd kende echte geen wijziging ten opzichte van vorige week. Net als in Emmen kwam Ferencváros op een vroege 1-0 voorsprong door een goal van Gera. Hij kon van dichtbij uithalen en zag hoe zijn inzet via een Eagles-been langs Cummins verdween: 1-0 in de vierde minuut.

Net als vorige week liet Ferencváros hierna het spel meer aan Go Ahead Eagles. De Deventer ploeg wist echter niet tot gerichte aanvallen te komen. Aan de andere kant redde Cummins goed op een schot van Varga, die één op één met de doelman ging. Even later was het echter wél raak. Een uittrap van Cummins belandde in de voeten van Böde, die kon doorlopen en niet faalde: 2-0.

Het eerste wapenfeit van Go Ahead Eagles kwam daarna: Rijsdijk kon vrij uithalen van 20 meter en schoot naast. Vlak voor rust was de wedstrijd en dus ook de tweeluik beslist: Somalia kwam door aan de rechterkant en vond Busai, die van dichtbij binnen kon tikken: 3-0.

Na rust waren er meer wissels dan echte doelkansen. Böde probeerde van dichtbij binnen te tikken, maar vond Cummins op zijn weg. Ook Lamah wist een grote kans niet af te ronden. Hij mocht van de strafschopstip de 4-0 aantekenen (handsbal Teijsse) maar schoot de bal naast.

Diezelfde Teijsse was even later zelf dichtbij een doelpunt. Zijn acrobatische omhaal ging via een Ferencváros-speler en een uitstekende redding van doelman Dibusz naast. In de absolute slotfase maakte Ferencváros alsnog het kwartet goals vol. Hoewel Böde de aanval met de arm opzette, mocht invaller Haraszti even later van dichtbij binnen tikken: 4-0. Het slotakkoord was echter voor Deniz Türüc. Hij knalde in de laatste minuut van afstand de bal in de kruising: 4-1.

Door de 4-1 nederlaag komt er wel een einde aan het Europese avontuur van Go Ahead Eagles. Mede door het uitwijken naar Emmen en het lege stadion in Budapest was het met recht een Europees avontuur. Go Ahead Eagles heeft er alles aan gedaan goed voor de dag te komen, wat ook zeker lukte in Emmen, maar uiteindelijk bleek Ferencváros over twee wedstrijden een maatje te groot.