GA Eagles opnieuw naar doelpuntloos gelijkspel

Voor het tweede duel op rij heeft Go Ahead Eagles in eigen huis doelpuntloos gelijkgespeeld. In navolging van het voorlaatste duel tegen FC Emmen eindigde ook de wedstrijd tegen MVV Maastricht zonder doelpunten: 0-0.

Tegen de Maastrichtenaren kon trainer Hans de Koning weer een beroep doen op Xandro Schenk en Sander Duits, die vorige week vrijdag tegen FC Emmen nog geschorst vanaf de tribune moesten toekijken. Beiden stonden weer aan de aftrap tegen de Limburgers, waardoor Lars Lambooij (geblesseerd) en Kenny Teijsse (reservebank) ontbraken ten opzichte van het basiselftal dat De Koning een week eerder het veld op stuurde. Norichio Nieveld schoof een linie door naar een positie op het middenveld.

gaemvv1(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles legde dezelfde energie in de wedstrijd als tegen FC Emmen en probeerde via de vleugels tot doelrijpe kansen te komen. Regelmatig lieten Darren Maatsen en Randy Wolters een voorzet los richting het doelgebied van MVV, maar de Deventenaren slaagden er niet in om rendement te halen uit deze acties vanaf de flanken. Leon de Kogel kwam tot enkele doelpogingen, terwijl ook Maatsen zelf het doel van MVV een keer onder vuur nam. Los van enkele hoekschoppen en vrije trappen kwamen de Maastrichtenaren nauwelijks in de buurt van het doel van Theo Zwarthoed.

gaemvv2(Foto: Erik Pasman)

De tweede helft was een kopie van het spelbeeld in de eerste helft. Go Ahead Eagles probeerde op basis van inzet, strijd en schwung om MVV vast te zetten op de eigen speelhelft. Tien minuten na rust loste Leon de Kogel een venijnig schot van afstand, waarna MVV-doelman Jo Coppens met een redding voorkwam dat de Deventer ploeg op voorsprong kwam. Uit de daaropvolgende hoekschop waren Xandro Schenk en Sander Duits dichtbij een doelpunt, maar de bal zeilde voorlangs. Ook Randy Wolters maakte kennis met Coppens, toen de doelman een schot van de linksbuiten met zijn vuisten pareerde.

gaemvv3(Foto: Erik Pasman)

De enige keren dat MVV in de tweede helft enigszins dreigend was, kwamen wederom voort uit dode spelmomenten. Met name in de slotfase kregen de Limburgers meerdere corners op rij die voor enige druk op het doel van Go Ahead Eagles zorgden. Aan de overzijde waren ook Bart Vriends en Schenk echter gevaarlijk vanuit een hoekschop. Doordat de laatste corner van het duel in blessuretijd door invaller Jeffrey Rijsdijk over werd geschoten, bleek de 0-0 beginstand wederom de eindstand te zijn in de Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles – MVV Maastricht 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Dhr. Bax