GA Eagles strijdend naar punt tegen FC Emmen

Een strijdbaar Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen FC Emmen in een overwinning om te zetten. Doordat de Deventenaren zichzelf vergaten te belonen, bleek de beginstand van het duel ook de eindstand te zijn: 0-0.

Go Ahead Eagles moest het tegen de Drenten doen zonder de geschorste Xandro Schenk en Sander Duits. Hans de Koning, die als trainer zijn thuisdebuut maakte voor Go Ahead Eagles, had onder andere basisplaatsen ingeruimd voor Norichio Nieveld, Kenny Teijsse en Joey Groenbast, die als rechtsback een verdienstelijk debuut maakte in het betaalde voetbal.

gaeemm1Foto: Pro Shots

Go Ahead Eagles begon gretig aan het duel. Al binnen vijf minuten leidde het tot een doelpoging van Jerry van Ewijk (afstandsschot in handen van doelman) en een behoorlijke mogelijkheid voor Leon de Kogel, die echter niet goed uit kwam met zijn passen en daardoor een voorzet van Darren Maatsen over het Drentse doel plaatste. Dicht bij een doelpunt was Go Ahead Eagles ook in de negende minuut. Nadat De Kogel een hoekschop met zijn hoofd had verlengd, kopte een speler van FC Emmen de bal op de lat van zijn eigen doel. In het vervolg van de eerste helft viel er vervolgens lange tijd weinig doelgevaar te bespeuren. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en beide doelmannen hoefden nauwelijks handelend op te treden.

gaeemm2Foto: Pro Shots

Kort voor rust leek Go Ahead Eagles alsnog op voorsprong te komen. Darren Maatsen zag zijn schot gekeerd door Emmen-keeper Dennis Telgenkamp, waarna Van Ewijk de bal in een vrijwel leeg doel kon plaatsen. De bal werd echter alsnog op de doellijn gekeerd door een Drentse verdediger, die zich in de baan van het schot wierp. Spelend richting de B-Side kwam Go Ahead Eagles strijdbaar uit de kleedkamer voor de tweede helft. FC Emmen werd steeds meer op eigen helft vastgezet en Go Ahead Eagles voerde de druk langzaam op. Toch duurde het enige tijd voordat de Deventenaren het optische overwicht in kansen konden omzetten.

gaeemm3Foto: Pro Shots

Met 66 minuten op de klok kreeg Randy Wolters een behoorlijke mogelijkheid om de score te openen. Zijn diagonale schot strandde echter op doelman Telgenkamp. De linksbuiten van Go Ahead Eagles was kort daarna twee keer goed voor een voorzet richting De Kogel. De eerste keer mikte de Deventer topscorer echter een metertje te hoog; de tweede keer smoorde zijn schot op het lichaam van een Emmen-verdediger. Een kwartier voor tijd leek de ploeg van trainer Gert Heerkes de openingstreffer op het scorebord te zetten. Boy Deul verstuurde van afstand een bal richting de kruising, maar Theo Zwarthoed tilde de bal met zijn vingertoppen over de lat. Daar bleef het uiteindelijk bij in de Adelaarshorst, waardoor Go Ahead Eagles en FC Emmen door de 0-0 eindstand genoegen moesten nemen met een punt.

Go Ahead Eagles – FC Emmen 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Dhr. Otto
Toeschouwers: 8147

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Joey Groenbast, Bart Vriends, Norichio Nieveld, Robin van der Meer; Lars Lambooij, Jerry van Ewijk, Kenny Teijsse (78. Tom Daemen); Darren Maatsen, Leon de Kogel, Randy Wolters.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp; Danny Bouws (73. Johan Kulhan), Marcel Seip, Tim Siekman, Derre Kwee; Sander Rozema, Boy Deul, Frank Olijve; Jurjan Mannes (79. Rick ten Voorde), Marnix Kolder, Erixon Danso (82. Raymond Gyasi).