Jong Go Ahead Eagles heeft in Tilburg met 2-0 verloren van Willem II 2 (ruststand 1-0). Verdediger Lum Rexhepi maakte zijn eerste speelminuten aan Deventer zijde.

De 24-jarige Fin met Kosovaarse wortels hield zich goed staande. De aanwinst speelde als rechter centrale verdediger. “Hij is fysiek sterk en vrij snel”, zag trainer Marco Koorman. “Helaas kreeg Lum een klein beetje last van zijn lies, waardoor ik hem een half uur voor tijd moest wisselen.” Sam Beukema was zijn vervanger.

Willem II trad aan met een sterke formatie, vol spelers uit het vlaggenschip zoals oud-Eagle Erik Falkenburg, Branco van den Boomen (maker van de openingstreffer uit een strafschop) en Asumah Abubakar. De Tilburgers straften elk foutje af. Verdediger Guus Joppen besliste de wedstrijd na rust met een afstandsschot: 2-0.

Dikke voldoende voor defensie
Koorman was ondanks de nederlaag niet ontevreden. De intensiteit die hij zo graag ziet bij zijn spelers, was volop aanwezig. “Het was een wedstrijd van niveau, waarin Willem II nét iets beter was. Wij hadden kansen op de gelijkmaker, maar we ontbeerden een belangrijke kwaliteit: koelbloedig en scherp blijven in rechtstreekse duels met de keeper.” In verdedigend opzicht gaf Koorman zijn elftal juist een ruime voldoende.

Naast Rexhepi, traden Mark Spenkelink, Marlo de Groot, Norichio Nieveld, Thijs Dekker, Patrick Maneschijn, Sefa Yildirim, Joey Suk, Isaï Marselia, Dennis Hettinga en Givan Werkhoven aan in de basis van Go Ahead Eagles. Waar Beukema Rexhepi verving, vielen de A-junioren Rick Dirksen en Faisal Toryalai in voor respectievelijk De Groot en Yildirim.