Gelijkspel voor Go Ahead Eagles tegen Jong PSV

Go Ahead Eagles en Jong PSV hebben vanavond in De Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld. Nadat Donyell Malen de Eindhovenaren in de eerste helft op voorsprong had gebracht, zorgde Stefano Beltrame er in de tweede helft met een doeltreffend afstandsschot voor dat Go Ahead Eagles een punt overhield aan het duel.

Dat er gevoetbald kon worden in De Adelaarshorst, was te danken aan de fantastische inzet van de vele vrijwilligers die de hele dag hadden geholpen om het veld sneeuw- en ijsvrij te krijgen. Daardoor maakte Jan van Staa vier dagen later dan gepland alsnog zijn rentree langs de zijlijn als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Hij zag hoe zijn ploeg al in de beginfase werd gewaarschuwd door Jong PSV. Op aangeven van Nikolai Laursen ging de inzet van Donyell Malen via de lat over het doel van Sonny Stevens. Na ruim een kwartier moest de doelman van Go Ahead Eagles handelend optreden om een vlammend afstandsschot van Laursen onschadelijk te maken. De eerste grote kans voor Go Ahead Eagles viel in de 17de minuut te noteren. Sam Hendriks speelde zich vrij in het strafschopgebied van de Eindhovenaren en raakte de lat boven doelman Yanick van Osch.

(Foto: Henny Meyerink)

Het was Jong PSV dat na 26 minuten spelen bijna op voorsprong kwam. Na een steekbal van Laros Duarte verscheen Donyell Malen alleen voor Stevens, maar de Eagles-goalie behoedde zijn ploeg voor een tegentreffer. Amper een minuut later was het alsnog 0-1 door diezelfde Malen, die in de 27ste minuut halfslachtig uitverdedigen van de Eagles-defensie afstrafte. Ook in het vervolg van de eerste helft had Go Ahead Eagles alle moeite om zich Jong PSV van het lijf te houden. Het was een fase waarin Stevens zijn ploeg op de been hield door kansen van Dante Rigo (schot), Laursen (één-tegen-één duel) en Malen (wederom één-op-één) ongedaan te maken. Tussendoor wist alleen Sjoerd Overgoor namens Go Ahead Eagles gevaar te stichten, maar de middenvelder schoot de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal.

Met nieuw elan kwam Go Ahead Eagles uit de kleedkamer voor de tweede helft. Het leidde in de eerste vijf minuten direct tot twee kansen. Een schot van Pieter Langedijk werd door Van Osch met de voet gekeerd, terwijl ook een afstandsschot van Overgoor recht in de handen van de Eindhovense goalie verdween. Aan de andere kant van het veld kwam Go Ahead Eagles in de 61ste minuut met de schrik vrij. Ramon Pascal Lundqvist zag zijn inzet op de paal belanden, waarna opnieuw Stevens zich een betrouwbare doelwacht toonde door een schot van Philippe Rommens te keren.

Enigszins gelukkig kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Stefano Beltrame waagde in de 67ste minuut een poging van afstand en zag hoe doelman Van Osch de bal onder zich door liet glippen: 1-1. In het laatste kwartier slaagden beide ploegen er niet meer in om te scoren. Malen (schot over), Hendriks (schot in handen van doelman), Bram van Vlerken (kopbal buitenkant paal) en opnieuw Malen (recht in handen van Stevens) lieten nog wel doelpogingen noteren, maar de 1-1 bleef ook na negentig minuten op het scorebord staan.

Go Ahead Eagles – Jong PSV 1-1 (0-1)
27. Donyell Malen 0-1
67. Stefano Beltrame 1-1

Scheidsrechter: De heer Bax
Aantal toeschouwers: 4.318
Gele kaart: Pieter Langedijk (Go Ahead Eagles), Bram van Vlerken (Jong PSV)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Dennis Hettinga, Rick Ketting (46. Patrick Maneschijn), Xandro Schenk, Orhan Džepar; Joey Suk, Brem Soumaoro, Sjoerd Overgoor (86. Leon de Kogel); Stefano Beltrame, Sam Hendriks, Pieter Langedijk (76. Givan Werkhoven).

Jong PSV: Yanick van Osch; Bram van Vlerken, Dirk Abels, Jurich Carolina, Marcel Ritzmaier; Ramon Pascal Lundqvist (63. Dani van der Moot), Laros Duarte (46. Philippe Rommens), Dante Rigo; Nikolai Laursen, Matthias Verreth (90. Joey Konings), Donyell Malen.