Glansrol en botte pech voor Thijs Dekker

De bekerwedstrijd tussen de beloften van FC Eindhoven en die van Go Ahead Eagles werd de wedstrijd van Thijs Dekker. In vrolijke en minder vrolijke zin. De middenvelder tekende met een prachtig afstandsschot voor het enige doelpunt (0-1), maar eindigde maandagavond in het ziekenhuis: elleboog uit de kom.

Zeven minuten voor rust sloeg Dekker toe. Na een combinatie op het middenveld werd hij vrijgespeeld, om vanaf 25 meter genadeloos uit te halen. De bal ging regelrecht richting kruising. De 0-1 ruststand bleek ook de eindstand en hoezeer Dekker is toegetakeld, zal de komende week blijken.

Gissen
Ook voor trainer Kick Maatman was het direct na het eindsignaal gissen naar de toestand van Dekker. Over de wedstrijd had hij wel een helder beeld: “Ik vond ons qua veldspel de betere. Voor rust waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Aanvallend waren we rustig en bij vlagen goed aan de bal. De tweede helft creëerden we nauwelijks kansen, maar kwamen we ook niet in gevaar. In balbezit waren wij goed vanavond.”

Het beloftenelftal van Go Ahead Eagles lijkt de smaak van het winnen te pakken te hebben. Voor de winterstop boekte het team slechts nederlagen en gelijke spelen, in de tweede seizoenshelft trok de ploeg in drie van de vier officiële wedstrijden aan het langste eind. “Het zijn jongens met een goeie kop”, complimenteerde Maatman de mentale staat van zijn manschappen. Mauro Savastano keerde terug na een hamstringblessure en maakte tegen Eindhoven een fitte, gretige indruk. Hij speelde een uur mee.

Opstelling
De basiself van Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink, Levi Opdam, Sam Beukema, Joey Groenbast, Mauro Savastano, Thijs Dekker, Patrick Maneschijn, Hamid Haji Jafar Zarbaf, Siebe Schets, Orhan Džepar, Giovanni Büttner. Invallers (vijf in totaal, omdat het een bekerwedstrijd was): Desney Bruinink, Isaï Marselia, Yannik de Vries, Filip Arsic, Julian Wolf.

Karakteristiek:
Beker: FC Eindhoven 2 – Go Ahead Eagles 2 0-1 (0-1). Doelpunt GAE: Thijs Dekker.