Go Ahead Eagles geeft zegereeks vervolg tegen Achilles’29

Zeven duels, zeven zeges. Dat is de voorlopige opbrengst van de voorbereiding van Go Ahead Eagles. Dankzij een goal van Sam Hendriks in de eerste helft werd ook Achilles’29 aan de zegekar gebonden: 1-0.

Go Ahead Eagles begon goed aan de wedstrijd en creëerde volop kansen. Na tien minuten was doelman Simon van Beers van Achilles’29 – die tot op dat moment meerdere goede reddingen verrichtte – kansloos op een inzet van Sam Hendriks. Hij tikte een voorzet van Robin van der Meer van dichtbij binnen: 1-0.

Ook na de 1-0 bleef het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Achilles’29. Echt grote kansen voor Go Ahead Eagles bleven echter uit. In de counter was Achilles’29 wel een aantal keer gevaarlijk. Zo dook Niek Versteegen vrij op voor doelman Erik Cummins. De goalie wachtte lang met duiken en kon met een laatste krachtsinspanning de bal pakken.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Achilles 29, voorbereiding seizoen 2016-2017, Sportpark De Woldermarck, 23-07-2016, GA Eagles-speler Sander Fischer (l) met Achilles29-speler Thijs Hendriks (r)
Sander Fischer in duel met Achilles’29-captain Thijs Hendriks. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft waren kansen schaars. De enige wisselingen op het wedstrijdformulier waren de vele wissels die de trainers toepasten. Doelpogingen kwamen vooral uit te tweede lijn en misten kracht, richting of een combinatie van beide. Hierdoor bleek de ruststand ook de eindstand.

Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Van der Meer, Schenk, Fischer, Lambooij; Duits, Nieveld, Brands; Wolters, Hendriks, Maatsen.