Go Ahead Eagles lijdt onnodige nederlaag bij Roda JC

Go Ahead Eagles heeft de goede reeks van de afgelopen weken geen goed vervolg weten te geven. Op bezoek bij Roda JC werd een onnodige 1-0 nederlaag geleden door een doelpunt in de tweede helft van Kum. Dat Go Ahead Eagles niet scoorde had het vooral aan zichzelf te wijten, aangezien de kansen er zeker waren.

Elvis Manu (was geschorst) nam zijn plek als linksbuiten weer in. Hierdoor startte Marengo op de bank. Diezelfde Manu kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Hij snelde langs Milec, maar schoot uit een moeilijke hoek in het zijnet. Even later volgde Ritzmaier zijn voorbeeld in kansrijke positie.

In het restant van de eerste helft waren er mondjesmaat kansen. Beide ploegen hadden moeite de defensie van de tegenstander te slechten en als er al ruimte ontstond, ontbrak de juiste eindpass. Zoals vlak voor rust, toen Crowley Antonia diep stuurde. De buitenspeler probeerde de meegelopen Manu te bereiken, maar Ananou kon dat voorkomen met een uiterste krachtsinspanning.

Aan de andere kant waren er ook enkele kansjes. El Makrini (kopbal), Ajagun en Van Velzen (afstandsschoten) hadden het vizier echter niet op scherp. De enige die de doelman van de opponent echt tot een redding dwong was Xandro Schenk. De verdediger schoot een afgeslagen corner goed op goal, maar zag hoe Van Leer de bal ternauwernood over de lat wist te tikken.

Joey Groenbast werkt de bal weg. Dani Schahin probeert de bal te blokken. (Foto: Erik Pasman)

De tweede helft begon met enkele goede kansen aan beide kanten. Eerst was Manu erdoor, maar zijn lobje over de doelman werd uit de doelmond weggeschoten. Daarna was het aan Roda: eerst kopte Ajagun over, waarna Kum de bal even later voor het inschieten had uit een ingestudeerde vrije trap. De defenseur maaide echter volledig langs de bal.

De allergrootste kans was voor Sam Hendriks. Daniel Crowley zette goed door op links en gaf voor op de spits. Hendriks had de bal een halve meter voor de lijn voor het intikken, maar tikte naast. Go Ahead Eagles kreeg ook hierna ruimte in de omschakeling om gevaarlijk te worden. Zo kon Groenbast doorkomen op rechts, maar werd zijn strakke voorzet naast gegleden door de ingevallen Suk.

Twintig minuten voor tijd mocht Roda JC aan de zijlijn aanleggen voor een vrije trap. Paulissen vond de totaal vrijstaande Kum, die van dichtbij binnentikte: 1-0. Roda JC trok zich na de openingstreffer verder terug. Go Ahead Eagles probeerde de Limburgse muur te slechten, maar slaagde daar niet in. Ondanks een kans van Manu, die van dichtbij uit de draai naast schoot.