Go Ahead Eagles onderuit bij FC Eindhoven

Go Ahead Eagles heeft de laatste uitwedstrijd van 2017 verloren. De Deventer ploeg ging in Eindhoven met 3-2 onderuit tegen de plaatselijke FC.

Go Ahead Eagles begon nog goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten stuurde Joey Suk, die deze week nog kampte met een enkelkwetsuur maar toch kon spelen, spits Sam Hendriks diep. De goaltjesdief faalde een op een met Swinkels niet en tekende zijn 13e goal van het seizoen aan: 1-0.

De bezoekers konden niet lang genieten van de voorsprong. Na tien minuten kreeg Kabangu de bal in de zestien, waarna hij de bal onder Stevens schoof. Ketting verwijderde de bal nog uit de doelmond, maar volgens de assistent-scheidsrechter was de bal over de lijn. Diezelfde Ketting moest zich niet veel later laten vervangen met een hamstringblessure. Overgoor kwam voor hem in de plaats.

Beide ploegen gingen op zoek naar de voorsprong en creëerden volop kansen. Vlak voor rust won FC Eindhoven de slag om de 2-1. Topschutter Mart Lieder kreeg de bal van Kabangu en frommelde ‘m langs Stevens: 2-1.

Go Ahead Eagles ging vanaf de start van de tweede helft actief op jacht naar de gelijkmaker. FC Eindhoven werd constant teruggedrongen op eigen helft en dat resulteerde in de verdiende 2-2. Na acht minuten spelen gaf Suk voor vanaf rechts, waarna Beltrame de bal in de verre hoek peerde.

Maar weer ging het zeer snel na de goal mis. Twee minuten na de 2-2 lag de bal er aan de andere kant in. Kabangu werd compleet vrij gelaten bij de tweede paal en kopte binnen.

Patrick Maneschijn maakte zijn basisdebuut bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Net als na de 2-1 trok FC Eindhoven zich ook na de 3-2 massaal terug. Go Ahead Eagles drong aan, maar kon niet tot grote kansen komen. Schoten van afstand gingen (net) naast of over en hachelijke momenten in de zestien konden onschadelijk worden gemaakt door de defensie van de thuisploeg. In de absolute slotfase werd er toch nog twee keer een gaatje gevonden. In kansrijke positie schoot Overgoor vol op de binnenkant van de paal. In blessuretijd schoot Maneschijn nog van dichtbij op doelman Swinkels. Hierdoor werd de 3-2 nederlaag uiteindelijk een feit.

Volgende week sluit Go Ahead Eagles het kalenderjaar 2017 af met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.