Go Ahead Eagles onderuit bij RKC Waalwijk

Go Ahead Eagles heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren. De Deventer ploeg kwam tegen RKC Waalwijk in de eerste helft op voorsprong, maar gaf die na rust in korte tijd weg. De wedstrijd eindigde in 2-1.

Een week na zijn debuut als invaller, mocht Siebe Schets voor het eerst in de basis starten bij Go Ahead Eagles. De Zeeuw liet zich meteen gelden: in de twaalfde minuut knikte hij een goede voorzet van Buwalda achter doelman Vaessen: 0-1. Voor rust kregen beide doelmannen één keer de kans zich te onderscheiden. Stevens keerde een schot van Greene; collega Vaessen had een goede reflex in huis op een kopbal van Džepar.

Siebe Schets tekent voor zijn eerste goal in het profvoetbal. (Foto: Erik Pasman)

De tweede helft bood lange tijd geen vertier aan de toeschouwers in het stadion. Een half uur voor tijd veranderde dat: RKC Waalwijk zette onder aanvoering van buitenspeler Dylan Seys aan voor een offensief. Binnen zes minuten stond een tussenstand van 2-1 op het scorebord. Eenmaal was Seys de doelpuntenmaker en even later bediende hij Van Eijma op maat.

In de slotfase was invaller Sam Hendriks twee keer dichtbij de gelijkmaker. Eerst liet Vaessen zich niet omspelen en even later schoot Hendriks uit kansrijke positie voorlangs. Hierdoor bleef het bij 2-1.