Go Ahead Eagles verliest laatste thuiswedstrijd van 2016

Go Ahead Eagles heeft de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2016 met 1-3 verloren van sc Heerenveen. Het elftal van Hans de Koning kwam nog wel op voorsprong via Darren Maatsen, maar doelpunten van Reza Ghoochannejhad (twee keer) en Yuki Kobayashi zorgden ervoor dat de eindstand al in de rust op het scorebord stond.

Go Ahead Eagles begon voortvarend aan het duel tegen de Friezen. Al in de vierde minuut mocht Marcel Ritzmaier aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder zag hoe de bal werd gekeerd door doelman Erwin Mulder, waarna Sam Hendriks uit de daaropvolgende hoekschop over kopte. In de 8ste minuut kon er alsnog gejuicht worden. Darren Maatsen, die als schaduwspits aan de wedstrijd was begonnen, krulde de bal van buiten het strafschopgebied fraai in de verre hoek: 1-0.

go-ahead-eagles-sc-heerenveen-3

De Friezen wisten de opgelopen schade echter in de eerste helft al te repareren. Twee keer was het voormalig Eagles-speler Reza Ghoochannejhad die het vonnis voltrok. Bij zijn eerste doelpunt had hij na een goede Friese aanval alle vrijheid om Theo Zwarthoed van dichtbij te verschalken: 1-1 in de 20ste minuut. Acht minuten later kon hij de bal van dichtbij binnenkoppen nadat een van richting veranderde corner op zijn hoofd was beland: 1-2 in de 28ste minuut. Go Ahead Eagles gaf zich echter niet gewonnen en was dicht bij de gelijkmaker toen Rochdi Achenteh een poging van afstand waagde. Heerenveen-doelman Erwin Mulder wist de bal echter ternauwernood uit zijn doel te houden. Op slag van rust slaagde het elftal van trainer Jurgen Streppel er in ook een derde treffer voor sc Heerenveen op het scorebord te zetten. Na een Fries afstandsschot kwam de bal via de paal terug het veld in, waarna Yuki Kobayashi de rebound benutte en de 1-3 binnenschoot.

go-ahead-eagles-sc-heerenveen-1

Aan Go Ahead Eagles de pittige opdracht om in de tweede helft het tij te doen keren. Doelpogingen waren er van Randy Wolters en Marcel Ritzmaier, maar in beide gevallen verdween de bal over het Friese doel. Ook Sander Fischer meldde zich aan het front bij een vrije trap van Jarchinio Antonia. Mulder had echter geen moeite met de kopbal van de Eagles-verdediger. Aan de andere kant moesten de Deventenaren beducht blijven voor de snelle aanvallers Sam Larsson, Arber Zeneli en Ghoochannejhad. Elf minuten voor tijd zat het Go Ahead Eagles niet mee. Ritzmaier haalde hard uit, maar zag de bal vol op de paal belanden. Ook de invallers Kenny Teijsse en Mohamed Hamdaoui – terug op het veld na meer dan een jaar afwezigheid – wisten geen gaatje in de Friese defensie te vinden. De 1-3 ruststand werd dan ook de eindstand, waardoor Go Ahead Eagles het laatste thuisduel voor de winterstop met een nederlaag afsloot.