Go Ahead Eagles wint eerste thuisduel van 2018

Go Ahead Eagles heeft de toeschouwers in De Adelaarshorst tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2018 getrakteerd op een overwinning op MVV Maastricht. Door twee doelpunten van Sam Hendriks en een treffer van Stefano Beltrame kwam het team van trainer Jan van Staa op een 3-0 voorsprong, voordat de Limburgers vijf minuten voor tijd de eretreffer maakten: 3-1.

Thijs Dekker was vanavond de vijfde jeugdexponent die dit seizoen zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal van Go Ahead Eagles. De 20-jarige middenvelder had van trainer Jan van Staa een plaats in de basisopstelling gekregen, net als de recente aanwinsten Levi Opdam, Robin Buwalda, Mauro Savastano en Aaron Nemane, die alle vier hun thuisdebuut voor Go Ahead Eagles maakten.

Lang hoefden de toeschouwers in De Adelaarshorst niet te wachten op een doelpunt. Sterker nog, de laatste mensen hadden nog niet eens plaatsgenomen op hun stoeltje, of de bal lag al in het Maastrichtse doel. Direct vanaf de aftrap werd clubtopscorer Sam Hendriks in stelling gebracht, die doelman Michael Verrips kansloos liet: 1-0 na amper zestien seconden spelen. Vervolgens scheelde het weinig of MVV was binnen enkele minuten weer op gelijke hoogte gekomen, maar Jonathan Okita (voorlangs) en Atilla Yildirim (naast) misten doel.

(Foto: Henny Meyerink)

Na een kwartier spelen werd Sonny Stevens getest bij een vrije trap voor MVV. De Eagles-doelman was alert en tikte de doelpoging van Alessandro Ciranni uit de verre hoek. Gevaarlijk was ook de doelpoging van Joey Suk na 34 minuten spelen. De middenvelder stoomde op en loste een schot, dat uiteen spatte op de voet van MVV-doelman Michael Verrips. Enkele minuten later stond de Maastrichtse keeper een paar meter te ver voor zijn doel, waarna Stefano Beltrame een boogballetje waagde, dat nipt over het Limburgse doel verdween. Vijf minuten voor rust kreeg Joeri Schroijen een uitgelezen kans om de Maastrichtse gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar de voormalige Eagles-speler schoot vanuit kansrijke positie over. Doeltreffend was Sam Hendriks op slag van rust wél. Na een fraaie aanval door het centrum was de Eagles-clubtopscorer opnieuw het eindstation; Hendriks omspeelde de keeper en scoorde 2-0.

Vol aanvalsdrang begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft van het duel. Het leidde in de eerste tien minuten na rust tot drie mogelijkheden, maar Hendriks (redding Verrips), Xandro Schenk (kopbal voorlangs) en opnieuw Hendriks (schot over) troffen geen doel. Ook MVV scoorde bijna na een kwartier spelen, maar Stevens reageerde attent door een ‘verdwaalde’ voorzet van de Maastrichtenaren over de lat te tikken. Twintig minuten voor tijd werd het publiek in De Adelaarshorst getrakteerd op een derde treffer van Deventer makelij. Sjoerd Overgoor schoot, Stefano Beltrame veranderde met zijn hak de richting van de bal en doelman Verrips had het nakijken: 3-0 in de 69e minuut. Het doelpunt van MVV’er Tuur Houben was vijf minuten voor tijd alleen nog van statistische waarde, want Go Ahead Eagles trok de zege over de streep en kon de eerste drie punten van kalenderjaar 2018 bijschrijven.

Go Ahead Eagles – MVV Maastricht 3-1 (2-0)
1. Sam Hendriks 1-0
45. Sam Hendriks 2-0
69. Stefano Beltrame 3-0
85. Tuur Houben 3-1

Scheidsrechter: De heer Manschot
Aantal toeschouwers: 7.684
Gele kaart: Thijs Dekker (Go Ahead Eagles), Luc Mares (MVV Maastricht)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Levi Opdam, Robin Buwalda, Xandro Schenk, Mauro Savastano (86. Dennis Hettinga); Thijs Dekker, Joey Suk, Sjoerd Overgoor; Aaron Nemane (78. Patrick Maneschijn), Sam Hendriks, Stefano Beltrame.

MVV Maastricht: Michael Verrips; Alessandro Ciranni, Steven Pereira, Samy Mmaee, Christophe Janssens; Tuur Houben, Luc Mares (63. Shermaine Martina), Pieter Nys; Jonathan Okita, Atilla Yildirim (72. Koen Kostons), Joeri Schroijen (46. Marvin Ogunjimi).