Excelsior maatje te groot in eerste testcase

Go Ahead Eagles ging zaterdagmiddag tijdens de eerste echte krachtmeting van de voorbereiding met 0-2 onderuit tegen Excelsior. In Terwolde scoorden Xandro Schenk (eigen goal) en Ali Messaoud na rust voor de Kralingers.

Excelsior begon furieus aan de wedstrijd en kreeg een aantal flinke mogelijkheden. Ook in de slotfase van de eerste helft kon de ploeg van Mitchell van der Gaag scoren, maar Vermeulen (schot naast) en El Azzouzi (voorlangs) faalden namens de Rotterdamse Eredivisionist in de afronding.

Go Ahead Eagles, dat Lum Rexhepi en La’Vere Corbin-Ong miste vanwege blessures, zag in de pauze ook Shadrach Eghan wegvallen. Hij moest zich laten vervangen na een zeer grove charge van Mattheij in de eerste helft.

De tweede helft was nog maar net onderweg toen de verdiende 0-1 viel. Bruins schoot met binnenkant voet, maar zag hoe Stevens zijn schot pareerde. In de rebound tikte captain Xandro Schenk de bal echter in eigen doel. Niet veel later kreeg Joey Suk aan de andere kant een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte voorlangs. Sam Hendriks kon de bal namelijk ook niet het beslissende zetje geven bij de tweede paal. Toen na ruim een uur spelen Ali Messaoud koel afrondde oog in oog met Stevens, was het pleit beslecht: 0-2.

“Het is altijd teleurstellend een wedstrijd te verliezen”, aldus trainer Leon Vlemmings. “Maar het kan altijd beter in de voorbereiding zijn dan over een maand, als de competitie is begonnen. Het was een leerzame wedstrijd. We stonden niet goed en dat werd afgestraft door Excelsior, een goede ploeg. We hebben onze neus gestoten, maar kunnen die leerpunten wel meenemen naar de weken voorbereiding die we nog hebben. Dat is het positieve van vanmiddag.”

Klik hier voor het programma van de voorbereiding voor Go Ahead Eagles.

Foto boven: Erik Pasman
Beelden samenvatting: Thijs Nieuwenhuis