Nieuws Algemeen

Jeugdelftallen pakken samen tien punten

Alleen Go Ahead Eagles Onder-15 morste zaterdag punten (2-2 tegen sc Buitenveldert), de andere jeugdteams wonnen: O19 met 6-1 van AFC (2), O17 met 4-1 van Be Quick 1887 en O13 met 0-3 tegen Drachtster Boys.

Onder-19-trainer Harry Decheiver zag zijn ploeg een zeer goede eerste helft spelen. Met als resultaat een 4-0 voorsprong bij rust. “De tweede helft was rommeliger, ook omdat de wedstrijd al beslist was.” In september was AFC in Amsterdam nog met 1-0 te sterk voor de Deventenaren. Wat is er veranderd? Decheiver: “Voor de winterstop legden wij het in fysiek opzicht nog weleens af. Maar door het vele trainen en duelleren zijn de jongens sterker geworden.”

Kick Maatman zag zijn elftal (O17) de eerste twintig minuten goed voetballen en daarna wat wegzakken. De overwinning was terecht, de 4-1 uitslag geflatteerd. “Voor rust wisten wij de vrije man goed te vinden, maar na de 1-0 van Quentin Oliekan – na een mooie individuele actie – werd het minder.” Onder-17 toonde zich wel meester in spelhervattingen. Na rust scoorden Pieter Ebbers, twee keer koppend, en Brian Karman uit een hoekschop.

Trainer Jan Kromkamp baalde van de remise van Onder-15. “We hadden het verdiend om te winnen, maar verloren de slag op het middenveld.” Buitenveldert was in die linie feller, sneller en sterker. Beau de Bone bracht Go Ahead Eagles twee keer op voorsprong. Het laatste kwartier koos Kromkamp voor opportunistisch voetbal, wat resulteerde in zes open kansen. Een bal op de paal, één keer net naast. Geen goals en geen zege. “Iedereen is teleurgesteld, maar dat hoort ook bij voetbal”, berustte Kromkamp.

Onder-13 verzorgt bijna wekelijks een voetbalfeestje en daarop was de wedstrijd tegen Drachtster Boys geen uitzondering. “Een leuke pot met veel kansen”, oordeelde trainer Uğur Yildirim. “Ik ben blij met wat wij hebben laten zien tegen een fysiek sterkere tegenstander. De beweging in ons spel, veel voorzetten; het was soms smullen.” Omdat koploper Cambuur ook won (6-1 tegen FC Groningen), blijft Go Ahead Eagles O13 met die ploeg verwikkeld in een nek-aan-nekrace om het kampioenschap. Yildirim is hoopvol: “Qua doelsaldo staan wij er goed voor en ook voetballend ziet het er goed uit.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – AFC O19-2 6-1 (4-0). Doelpunten GAE: Yannik de Vries (2), Dani Cloteda, Desney Bruinink, Giovanni Büttner, Jairzinho Slijngard.
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O17 – Be Quick 1887 O17 4-1 (1-0). Doelpunten GAE: Pieter Ebbers (2), Brian Karman, Quentin Oliekan.
Eerste divisie A: sc Buitenveldert O15 – Go Ahead Eagles O15 2-2 (2-2). Doelpunten GAE: Beau de Bone (2).
Tweede divisie D: Drachtster Boys O13 – Go Ahead Eagles O13 0-3 (0-3). Doelpunten GAE: Milan Berenschot (2), Bruno van den Dungen.