Jong Go Ahead Eagles verliest van FC Dordrecht

Na een overwinning en een gelijkspel, moest Jong Go Ahead Eagles maandagavond een nederlaag bijschrijven tegen de reserves van FC Dordrecht (2-1). Het was de derde keer dat beide teams dit seizoen tegen elkaar speelden.

De ploeg van trainer Jan van Staa begon sterk en met de juiste instelling aan de Krommedijk. Givan Werkhoven maakte al na twee minuten de openingstreffer. Hij rondde een voorzet van Yannik de Vries van dichtbij keurig af. Go Ahead Eagles bleef druk zetten en kreeg meerdere prima kansen, maar verzuimde trefzeker te zijn. Tien minuten voor rust maakte de thuisploeg uit een afstandsschot gelijk.

FC Dordrecht was volgens Van Staa in de tweede helft optisch sterker, maar het gehele spelbeeld rechtvaardigde een puntendeling. Een benutte strafschop, toegekend na een sliding van Hamid Haji Jafar Zarbaf op de rand van het zestienmetergebied, bracht de beslissing in het voordeel van Dordrecht. Van Staa: “Hamid kreeg geen kaart, dus je kunt wel nagaan dat het geen zware overtreding was. Maar ja, de scheidsrechter beoordeelde het als een penalty.”

Pech was er voor Patrick Maneschijn en Brem Soumaoro. Beiden kampen met een enkelblessure, zo kwam Maneschijn verkeerd terecht na een grote kans. Van Staa: “Vervelend voor Patrick en voor de ploeg, want we misten ineens diepte en snelheid.” Het is afwachten hoe lang beide spelers langs de kant moeten staan.

Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink, Dennis Hettinga, Joey Groenbast, Hamid Haji Jafar Zarbaf, Brem Soumaoro (85. Siebe Schets), Patrick Maneschijn (42. Giovanni Büttner), Orhan Džepar, Givan Werkhoven, Isaï Marselia (73. Desney Bruinink), Yannik de Vries.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: FC Dordrecht 2 – Go Ahead Eagles 2 2-1 (1-1). Doelpunt GAE: Givan Werkhoven.