Afgelopen zaterdag won Marcel Ritzmaier tegen NEC van de club waarvoor hij vorig seizoen in twintig competitiewedstrijden één keer scoorde. Daags na de wedstrijd maakte hij furore in kindersportprogramma Zappsport door samen met ploeggenoot Xandro Schenk negentien keer een ‘konijn’ te raken.

“Het was leuk om even terug te keren in Nijmegen en het met Go Ahead Eagles op te nemen tegen jongens met wie ik vorig seizoen nog samenspeelde”, vertelt Ritzmaier. “NEC heeft een goed team en staat niet voor niets in de middenmoot. Maar we hebben met Go Ahead Eagles een prima wedstrijd neergezet in het Goffertstadion. We lieten zien wat we als team kunnen bereiken door er negentig minuten vol voor te gaan. Zelfs nadat we na een uur spelen met tien man kwamen te staan.”

Ritzmaier werd door Hans de Koning als linksback geposteerd tegen de Nijmegenaren. “Ik zag het vorige week al een beetje aankomen tijdens de trainingen”, vervolgt de Oostenrijker. “Maar de positie van linkervleugelverdediger is niet nieuw voor me. Bij PSV heb ik ook best vaak op die positie gespeeld. Ik wist dus tegen NEC wat me te wachten stond.” Eerder dit seizoen fungeerde de multifunctionele Ritzmaier bij Go Ahead Eagles ook al als ‘valse’ linksbuiten. “Het voordeel van mijn multifunctionaliteit is dat ik als speler vaak wordt ingezet. Mijn favoriete plek blijft een plaats op het middenveld, maar als het voor het elftal belangrijk is dat ik op een andere positie speel, dan vul ik die rol zonder problemen in.”


(Foto: Erik Pasman)

Daags na de zege in Nijmegen deed Marcel Ritzmaier ook van zich spreken in ‘Konijnenknallen’, een televisie-item van kindersportprogramma Zappsport. Negentig seconden lang schoot hij samen met ploeggenoot Xandro Schenk ballen richting een manshoog ‘konijn’, dat over het trainingsveld van De Adelaarshorst huppelde. “We schoten negentien keer raak”, lacht Ritzmaier. “Het was best moeilijk, maar we staan voorlopig wel op de eerste plaats. We zullen zien waar we uiteindelijk eindigen dit seizoen.”

In de strijd tegen degradatie staat voor Go Ahead Eagles morgen de kraker tegen concurrent ADO Den Haag op het programma. “Door de zege op NEC is het verschil tussen ons en ADO Den Haag nog maar één punt op de ranglijst”, weet Ritzmaier. “Dat maakt het duel tegen ADO nog spannender. We kijken als spelersgroep met vertrouwen uit naar die wedstrijd. We spelen thuis en ik verwacht dat het publiek in De Adelaarshorst vol achter ons zal staan. Op het veld moeten wij ervoor zorgen dat we opnieuw alle energie in de wedstrijd leggen om een goed resultaat te behalen.”