Nederlaag Onder-17, Onder-13 wint

Go Ahead Eagles Onder-17 is er niet in geslaagd te winnen van AFC. In Amsterdam werd het 4-0. Onder-13 boekte juist een mooi resultaat tegen FC Volendam: 2-6.

“Het was heel matig van onze kant”, zei assistent-trainer Tristan Berghuis over de prestatie van de Onder-17. In het begin van de tweede helft kreeg zijn team een goede kans op de gelijkmaker na een een-tweetje tussen Mischa van der Stoel en Olaf Kok. Maar de keeper van koploper AFC was resoluut en even later stond het 2-0, waarna de thuisploeg verder uitliep. Voor Go Ahead Eagles staan volgende week en over twee weken cruciale wedstrijden op het programma om nacompetitievoetbal te ontlopen: thuis tegen Hollandia en uit tegen JVOZ. Beide tegenstanders zijn directe concurrenten.

Uğur Yildirim had alle reden om vrolijk te zijn want de trainer had met Go Ahead Eagles Onder-13 een heerlijk uitje naar Volendam achter de rug. “Vanaf minuut één vlogen de jongens er vol op. Ze hadden er zoveel zin in en legden de ene aanval na de andere op de mat. Daarbij verdedigden ze goed. We hebben Volendam overklast, een dik verdiende zege.”

Karakteristieken:
Eerste divisie-laag: AFC O17 – Go Ahead Eagles O17 4-0 (1-0).
Eerste divisie A: FC Volendam O13 – Go Ahead Eagles O13 2-6 (0-4). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (3), Ibrahima Kouyate (2), Leon Opdam.