Beste supporters van Go Ahead Eagles,

Velen van jullie passeren iedere twee weken de toegangspoort van De Adelaarshorst. HOME OF FOOTBALL prijkt er in grote gouden letters aan de bovenkant van het klassieke hek.

De term ‘Home of’ is voor twee vertalingen vatbaar. Allereerst natuurlijk ‘het thuis van’. De ligging en uitstraling van het stadion, het echte gras, de fans dicht op het veld… Voetbal komt thuis in De Adelaarshorst.

De andere vertaling is ‘thuis in’. Zoals je thuis (ofwel bedreven) kunt zijn in kleding ontwerpen of auto’s repareren. Wij zijn graag thuis in voetbal. Helaas is het daar dit seizoen – en enkele seizoenen daarvoor – regelmatig flink mis gegaan. We waren geen Home of Football, maar meer een Home of Ontslagen Trainers, Gênante Nederlagen en Strafmaatregelen van de KNVB.

Het is tijd om terug te keren naar de basis, naar ons DNA. Thuis in voetbal. Thuis in jonge spelers kweken of aantrekken, en ontwikkelen met de juiste trainers langs het veld. Thuis in attractief voetbal als het kan en de mouwen opstropen als het moet. Met mensen die de club en/of de clubcultuur kennen.

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen al druk bezig geweest met het fundament voor de komende seizoenen. Het aantrekken van John Stegeman en Marco Heering zijn daar voorbeelden van. Mannen die, net als onze nieuwe technisch manager Paul Bosvelt, bij de club passen en waar we onze nek voor hebben uitgestoken.

Thuis in voetbal betekent ook dat je terugkeert aan de top. Meestrijdt als de prijzen worden verdeeld: tijdens de play-offs. Zoals vanochtend (13 april) in de Stentor te lezen was, gaan we ervoor zorgen dat de voetbalbegroting hetzelfde blijft als dit seizoen: zo’n 1,55 miljoen euro. Dit is een grote uitdaging, aangezien de inkomsten zullen teruglopen. Deze voetbalbegroting biedt geen garanties – dat zagen we dit seizoen – maar is wel nodig om een sterke selectie te bouwen.

Een sterke selectie kan niet zonder een sterke twaalfde man. De Adelaarshorst is natuurlijk niet alleen het Home of Football. Integendeel, De Adelaarshorst is het thuis van ons allemaal. Van ruim 6.000 seizoenkaarthouders, die hun eigen plek in het stadion hebben.

We kunnen alleen maar hopen dat het ‘Home of’ bijvoorbeeld Gerrie, Herman, Roy en Raymond ook het Home of Gerrie, Herman, Roy en Raymond blijft. We snappen hierbij dat de tijd van beloftes voorbij is; het gaat nu om daden.

Zo’n daad had kunnen zijn alle seizoenkaartprijzen met pak ‘m beet 15% te verlagen, als boetedoening na zo’n rampjaar. Daar kiezen we bewust niet voor. Waar we bewust voor kiezen is de seizoenkaartprijzen met €10 te verlagen voor de snelle en trouwe beslissers, en verder al onze tijd, energie en budget te steken in wat jullie het allerliefste willen: weer elke twee weken naar een écht Home of Football.

Groet, namens iedereen bij Go Ahead Eagles,

Hans de Vroome (Directeur Go Ahead Eagles) & Edwin Lugt (Voorzitter Go Ahead Eagles)

Klik hier om naar de actiepagina te gaan!