Reserves in Adelaarshorst langs Dordrecht

Dankzij een laat doelpunt van Joey Suk heeft Go Ahead Eagles 2 de winst gepakt in de thuiswedstrijd tegen de reserves van FC Dordrecht. Na een wat statische eerste helft, brandde het roodgele vuur maandagavond na rust goed los. Voor het eerst in jaren traden de beloften aan in het stadion.

Kans op kans kreeg Go Ahead Eagles vanaf de zeventigste minuut. Kenny Teijsse, Henrik Ojamaa en Joey Suk bleven het doel van Antman Niv onder vuur nemen. Na de openingstreffer van Suk – laag schot vanaf zestien meter in de linkerhoek – kregen Ojamaa na een gewaagde solo en invaller Sefa Yildirim (hard schot, net naast) nog goede kansen. Een ruimere marge was op basis van de tweede helft terecht geweest, doch trainer Marco Koorman stelde zich tevreden met de behaalde drie punten.
“Vergeleken met de vorige wedstrijden hebben we flinke stappen gezet”, vond de oefenmeester. “We speelden echt een goede tweede helft, met een hoger baltempo dan voor rust.” Er zat veel meer schwung in het spel van de thuisploeg, waardoor Dordrecht bij vlagen werd weggespeeld. Gevaarlijk voor het doel van Mark Spenkelink konden de gasten niet meer worden. Dat was Dordrecht wél in de eerste helft, toen spits Nick Hak tegen de lat schoot.
Verbeterpunten? Volgens Koorman kan zijn ploeg nog rustiger aan de bal zijn. “Voor rust was het soms paniekerig en hadden we meer tijd dan we dachten. Na rust ging dat al veel beter. Ook was er meer beweging zonder bal. Ojamaa was vaak aanspeelbaar en Rochdi Achenteh stapte meer in; daarin zat de grootste winst.” Door de overwinning klimt Go Ahead Eagles naar de vierde plaats op de ranglijst.
Go Ahead Eagles: Spenkelink; Locigno, Beukema (46. Wolf), De Groot, Achenteh; Suk, Marselia (76. Yildirim), Teijsse; Ojamaa, Werkhoven, Hettinga (59. Maneschijn).

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Go Ahead Eagles 2 – FC Dordrecht 2 1-0 (0-0). 81. Joey Suk 1-0.