Go Ahead Eagles heeft Robert Maaskant aangesteld als hoofdtrainer. Maaskant tekent in Deventer een contract tot het einde van het seizoen.

Robert Maaskant (48) was in het verleden trainer van onder meer RBC Roosendaal, Willem II, FC Groningen, NAC Breda, Columbus Crew (Verenigde Staten), Dinamo Minsk (Wit-Rusland), Wisla Kraków (Polen) en Go Ahead Eagles. Bij die laatste club begon hij in 1989 ook zijn spelersloopbaan.

“In de strijd om lijfsbehoud hebben we behoefte aan een ervaren trainer, die beschikt over veel power en gogme”, vertelt technisch manager Dennis Bekking. “Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen. Iets wat we nodig hebben, aangezien het een samenwerking van maximaal elf wedstrijden betreft.”

Robert Maaskant: “Ik kijk er oprecht ontzettend naar uit om met deze groep en bij deze club aan de slag te gaan. Ik ben een directe trainer die altijd met volle energie ergens instapt. In mijn ogen is niks onmogelijk, als je maar alles doet om te winnen. Zelfs als ik tegen mijn beste vriend speel, doe ik nog álles om te winnen. Die mentaliteit neem ik uiteraard ook mee naar Go Ahead Eagles.”

Go Ahead Eagles staat momenteel op de 18e plek. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de achterstand op de nummer 17 twee punten. Maaskant: “De volle focus is nu op de komende elf wedstrijden. Er ligt een immense sportieve opgave, maar tegelijkertijd zijn in mijn ogen alle middelen aanwezig om de klus te klaren. De staf, de spelersgroep, de betrokken achterban, de medewerkers en vrijwilligers; iedereen is zich doordrongen van het feit dat we het grote doel – handhaving – alleen met z’n allen kunnen bereiken”.

Maandagochtend leidt Robert Maaskant zijn eerste training als nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.

Foto: Erik Pasman

Geen reacties meer mogelijk.