Ruime nederlaag in Nijmegen

Go Ahead Eagles heeft bij nummer 2 NEC een ruime nederlaag geleden. Waar de wedstrijd in het eerste kwart nog gelijk opging, was NEC in de rest van de wedstrijd veel te sterk. NEC won, met 5-1.

Aan de kant van Go Ahead Eagles maakten nieuwelingen Nemane, Buwalda, Opdam en Savastano hun debuut voor Go Ahead Eagles. Daarnaast maakte ook een speciaal shirt zijn debuut: Go Ahead Eagles speelde in Nijmegen eenmalig met Thermen Berendonck op het shirt, de naam van de nieuwe locatie van de hoofdsponsor die eind 2018 wordt geopend.

De toeschouwers, waarvan 218 in het uitvak, zagen een levendige openingsfase. Beide ploegen kregen volop kansen, waarvan de grootste waren voor Suk (schot met links over) en Achahbar (redding Stevens).

Na ruim een kwartier spelen kwam de openingstreffer van de schoen van Achahbar, die afrondde na een fraaie voetbeweging van Kadioglu. Go Ahead Eagles raakte niet in paniek en scoorde vijf minuten later al de gelijkmaker. Aangespeeld door Suk had Nemane een goede versnelling in huis, waarmee de rechtsbuiten twee man passeerde. Met links tikte hij vervolgens binnen: 1-1.

In de slotfase van het eerste bedrijf trok NEC het initiatief naar zich toe. Opnieuw was het aanvalsduo Kadigolu-Achahbar trefzeker. Na een overstapje van laatstgenoemde schoot Kadioglu via Stevens binnen.

Joey Suk in duel met NEC-aanvoerder Mart Dijkstra. (Foto: Erik Pasman)

NEC kwam, gesterkt door de voorsprong, beter uit de kleedkamer. Al snel stond ook de 3-1 op het bord. Rechtsback Heinloth gaf voor; Schuurman liep vrij binnen. Go Ahead Eagles was het spoor hierna even compleet bijster. Na een uur spelen mocht Breinburg kappen, draaien en schieten binnen de zestien. Stevens redde nog, maar zag Achahbar in de rebound simpel binnen tikken. Een minuut later was het opnieuw raak: enorm geklungel in de Deventer defensie gaf Achahbar de gelegenheid in twee instanties te scoren: 5-1.

Het laatste half uur had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Go Ahead Eagles probeerde de stand wat dragelijker te maken, maar was niet bij machte grote kansen te creëren. Volgende week wacht MVV in de eerste thuiswedstrijd van 2018.

Bekijk hier het fotoalbum van clubfotograaf Erik Pasman.