Ruime zege voor OranjeLeeuwinnen in sfeervolle Adelaarshorst

De Adelaarshorst was vanavond het sfeervolle decor voor de oefeninterland van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Oostenrijk. De OranjeLeeuwinnen schoten uit de startblokken, waardoor er al na drie minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord stond. Uiteindelijk zegevierde Nederland met 3-0.

Door een eigen doelpunt van de Oostenrijkse vrouwen in de eerste minuut en een treffer in de derde minuut van Vivianne Miedema, die haar vijftigste interland speelde, werd het al snel 2-0 in De Adelaarshorst. Met een prachtige treffer zette Lieke Martens het elftal van bondscoach Sarina Wiegman voor rust zelfs op een 3-0 voorsprong tegen de Oostenrijkers, die net als Nederland aankomende zomer meedoen aan het EK voor Vrouwen (WEURO 2017).

Naar voren geschreeuwd door de 3.481 enthousiaste Oranje-fans in het stadion gingen de Nederlandse vrouwen in de tweede helft op jacht naar meer treffers. Gescoord werd er echter niet meer, maar desondanks tankten de OranjeLeeuwinnen door de ruime zege op de Oostenrijkers flink wat vertrouwen voor het naderende EK.

De Adelaarshorst, waar liefst vijf EK-wedstrijden worden gespeeld tijdens WEURO 2017, liet vanavond zien dat het helemaal klaar is voor WEURO 2017. Wil jij ook een EK-wedstrijd in De Adelaarshorst bijwonen? Kaarten zijn verkrijgbaar op www.weuro2017.nl/tickets.

Foto’s: Erik Pasman