Han en Iris Balk. Vader en dochter in rood en geel. Hun wedstrijddag begint steevast met muziek en eindigt met napraten. In de auto, tijdens het eten en daarna. Napraten over zeges en verlies, over euforie en teleurstelling.

Noem het quality time, noem het het ultieme vader-dochter-uitje. Of noem het zoals het is: vader en dochter, beiden Eagles till I die. Hun verhaal zie je in het nieuwste Eagles till I die-portret.

Het fragment dat Han en Iris Balk kozen is van bijna een jaar geleden: De Graafschap-uit. Duizenden supporters op het parkeerterrein en honderden in het uitvak. Helemaal uitzinnig vanwege de promotie.

Wat volgend seizoen ons brengt weten we nog niet. Wordt het strijden om handhaving zoals nu of strijden om promotie zoals toen? Voor weer 115(!) supporters is de antwoord op die vraag ondergeschikt aan hun fanschap. Ze verlengden gisteravond of vandaag hun seizoenkaart en zijn oprecht Eagles till I die. 115 sinds gisteren en nu al ruim 1.300 in totaal.

Heb jij je seizoenkaart nog niet verlengd? Dan kunnen we hier uiteraard wat redenen opsommen waarom je dat zou kunnen doen. De €5 korting bijvoorbeeld, of de schitterende naamsjaal. Het fysieke bewijs dat je Eagles till I die bent. Maar eigenlijk moet de belangrijkste reden niet op deze pagina staan. Namelijk dat je er weer bij wilt zijn. Er weer bij wilt zijn als we wat te vieren hebben, maar vooral op de weg daarnaartoe. Dat je deel uitmaakt van wat we met z’n allen gehaald hebben: handhaving of promotie. Net als Iris en Han Balk. Op het parkeerterrein in de regen. Bijna een jaar geleden.