Slijngard schiet Onder-19 naar de zege

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft een wapen: de vrije trappen van Jairzinho Slijngard. Zaterdag sloeg de aanvoerder wederom toe uit de spelhervatting en schoot zijn ploeg naar een 0-1 zege tegen DEM. Go Ahead Eagles Onder-17 speelde sterk tegen Excelsior (2-2), terwijl Onder-15 met 0-2 verloor van PEC Zwolle. Onder-13 won met 5-3 van FC Volendam.

“Jairzinho heeft dit seizoen al een stuk of zes vrije trappen binnengeschoten. En niet zo zuinig ook”, doelde O19-trainer Kick Maatman op de vaak fraaie treffers. Zijn elftal won in Beverwijk weliswaar nipt, maar kwam nooit echt in gevaar. Na tien minuten was de eindstand bereikt en na rust stond de paal twee keer een hogere marge in de weg. Maatman: “Qua veldspel hadden we een minder dag, maar de overwinning is verdiend.”

Jan Kromkamp vond dat zijn elftal in Rotterdam ook aanspraak maakte op drie punten. Go Ahead Eagles Onder-17 moest echter toestaan dat Excelsior drie minuten voor het einde op 2-2 kwam na een hoekschop. “Maar ik ben blij met het vertoonde spel”, zei trainer Kromkamp. “Door een mooie vrije trap van Rehwin Nandpersad kwamen we vijf seconden voor rust op voorsprong.” Kort ná de thee was het alweer 1-1 door een onhoudbaar afstandsschot. Beau de Bone zette de Deventenaren vervolgens weer op voorsprong dankzij voorbeeldig voorbereidend werk van Michalis Spiridakis, die drie tegenstanders passeerde, en Olaf Kok, verantwoordelijk voor de assist. “Een geweldige goal”, vond Kromkamp, die concludeerde: “Excelsior creëerde niet veel, maar was gevaarlijk uit spelhervattingen.”

Go Ahead Eagles Onder-15 verdedigde goed tegen PEC Zwolle, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Onder-15 trof in Wesepe volgens trainer Toine Rorije de sterkste tegenstander tot nu toe: kampioenskandidaat PEC Zwolle. Met 0-2 hield Go Ahead Eagles de schade beperkt. “We verdedigden goed met z’n allen”, had Rorije gezien. “Ook in balbezit waren we niet slecht.” Het leidde tot enkele kansen, zelfs één-op-één met de keeper. PEC kwam door een frommelgoal na een corner op voorsprong en bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand. “De tweede helft hebben wij te weinig gecreëerd”, vond Rorije, die zijn eerstejaars O15-spelers complimenteerde: “Zij deden het goed.”

Het O13-elftal juichte vijf keer tegen FC Volendam.

Go Ahead Eagles O13 deed wederom goede zaken door FC Volendam te verslaan. Trainer Uğur Yildirim vond wel dat zijn team het onnodig spannend maakte. Bij een 4-1 voorsprong kwam Volendam terug tot 4-3. Bram Halfman maakte de beslissende vijfde treffer. “We speelden degelijk en gaven niet veel weg”, blikte Yildirim terug. De hardwerkende thuisploeg begon met vier eerstejaars O13-pupillen in de basis. Yildirim: “Hun ontwikkeling is mooi om te zien. Ze klampen aardig aan.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: DEM O19 – Go Ahead Eagles O19 0-1 (0-1). Doelpunt GAE: Jairzinho Slijngard.
Eerste divisie: Excelsior O17 – Go Ahead Eagles O17 2-2 (0-1). Doelpunten GAE: Rehwin Nandpersad, Beau de Bone.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – PEC Zwolle O15 0-2 (0-1).
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – FC Volendam O13 5-3 (3-1). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (2), Jorn Hekkert, Leon Opdam, Bram Halfman.