Tien zwakke minuten doen beloften de das om

Een merkwaardig avondje Eindhoven en dat was het. In een tijdsbestek van tien minuten leek het wel alsof er duiveltjes huisden in de beloften van Go Ahead Eagles. Het team beging drie cruciale fouten die voorafgingen aan evenzoveel tegengoals van FC Eindhoven 2. 3-0 was tevens de eindstand.

Trainer Marco Koorman zat met de handen in het haar: “Dit is een hele vervelende uitslag. Wat moet je ervan zeggen? Ik vind het moeilijk hier de vinger op te leggen. In tien minuten geven we de wedstrijd volledig uit handen. Geloof het of niet, maar we waren zeventig minuten dominant. Heel apart. Lastig om te verklaren, want we deden bijna alles goed.”

Behalve dus in die gewraakte fase voor rust: een balletje breed door het centrum, die de spits van de tegenstander oppikte om vervolgens te scoren. Op buitenspel spelen terwijl het bewuste moment dat niet toeliet: 2-0. En tot slot balverlies, waardoor FC Eindhoven de eindstand op het scorebord zette.

Na rust drong Go Ahead Eagles aan, de wedstrijd voltrok zich op de Eindhovense speelhelft. Tot resultaat leidde dat dus niet. Speelde de teleurstelling van afgelopen vrijdag soms een rol, toen het eerste met 0-3 verloor van FC Dordrecht? Koorman: “Zeker niet, dat moet alleen maar extra motivatie geven.” Volgens de oefenmeester had zijn team nog uren kunnen voetballen, maar was er nog niks gebeurd. “Ook de spelers konden niet vertellen waarom het in die tien minuten zo misging. Echt onverklaarbaar.”

Go Ahead Eagles trad aan met Maarten de Fockert, Dennis Hettinga, Sam Beukema, Isaï Marselia, Julian Wolf, Thijs Dekker, Shadrach Eghan, Ibrahim Soumaoro, Filip Arsic, Sander Thomas en Orhan Džepar. Yannik de Vries kwam in het veld voor Eghan, Sefa Yildirim voor Arsic en Desney Bruinink voor Marselia.