Uitgevlogen Eagles (afl. 12): Türüç trefzeker

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van de week oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Deniz Türüç scoorde donderdag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Eyüpspor. Met een 1-1 stand op het scorebord kreeg Kayserispor een penalty, na een handsbal van de tegenstander in het strafschopgebied. Türüç schoot de bal strak in de hoek binnen en liet de keeper kansloos. De wedstrijd eindigde in 3-2. Volgende week wacht de return in Istanbul. Türüç en zijn ploeg gaan dan op bezoek bij Eyüpspor, dat speelt op het derde niveau in Turkije.

De benutte strafschop van Deniz Türüç.

Darren Maatsen (Apollon Smirnis, Grienkenland)
Ook Darren Maatsen en zijn ploeg speelden een bekerwedstrijd. Van tweede divisionist OFI Kreta werd dinsdag met 2-1 verloren. De Nederlandse aanvaller en zijn Griekse ploeg kwamen nog wel op voorsprong, maar laat in de wedstrijd wist OFI Kreta de achterstand om te buigen in een overwinning. Maatsen en zijn ploeg zijn daardoor uitgeschakeld in de bekerstrijd.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
We gaan nog even terug naar Turkije, want Halil Çolak en zijn ploeg speelden zondag uit tegen hekkensluiter Gaziantepspor. Binnen tien minuten was het uit de eerste grote kans voor Istanbulspor gelijk raak, maar voor rust kwam Gaziantepspor dankzij een fantastische omhaal op gelijke hoogte. In de tweede helft wisten beide teams niet meer te scoren en daarom werden de punten na negentig minuten verdeeld. Istanbulspor zakt door het gelijkspel naar de tiende plek in de op een na hoogste divisie in het Turkse voetbal.

Highlights en goals uit de wedstrijd Gaziantepspor – Istanbulspor.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeg zijn weer volop in de race om de titel in Rusland. De regerend kampioen versloeg maandag Zenit Sint-Petersburg met 3-1. Promes was voor de verandering een keer niet betrokken bij een doelpunt. Spartak heeft nog één punt minder dan CSKA Moskou, dat derde staat, twee punten minder dan Zenit en acht punten minder dan koploper Lokomotiv Moskou. Promes ontbrak vrijdag in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal Tula. Woensdag wacht het belangrijke Champions League duel uit tegen Liverpool.

Highlights en goals uit de wedstrijd Spartak Moskou – Zenit Sint-Petersburg.