In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Leon de Kogel (UE Cornellà, Spanje)
Leon de Kogel scoorde zaterdag zijn tweede doelpunt voor UE Cornellà. Met het doelpunt zette de spits zijn ploeg op een 1-3 voorsprong tegen Valencia II. Toch bleek de marge van twee doelpunten niet genoeg. De ploeg verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien en verspeelde kostbare punten door de voorsprong in de slotfase van de wedstrijd weg te geven. De wedstrijd eindigde in 3-3.


De goal van Leon de Kogel.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeggenoten moesten zondag op bezoek bij stadsgenoot en koploper Lokomotiv Moskou. Terwijl de sneeuw het veld langzaam in een winterlandschap veranderde, wisten beide ploegen niet te scoren. Ondanks de kou en het gelijkspel wist Promes wel de dag van een kleine fan te maken, zoals te zien is in het filmpje hieronder. Het blijft spannend in de top vijf van de Russische Premier League. Spartak staat nu derde en staat in punten gelijk met nummer vier en vijf; CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg en met slechts één punt verschil met nummer twee Krasnodar.

 Quincy Promes: “One love for the fans”.

Sander Post (Tulevik, Estland)
Afgelopen weekend is de Meistriliiga, de hoogste voetbaldivisie in Estland, weer begonnen. Sander Post en zijn ploeggenoten gingen zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen onderuit tegen FC Flora Talinn. De wedstrijd werd met 1-0 verloren.

Kari Arkivuo (Häcken, Zweden)
Kari Arkivuo en zijn ploeg zijn door naar de kwartfinales van de Svenska Cupen, de beker van Zweden. De ploeg had zaterdag genoeg aan een gelijkspel tegen GIF Sundsvall om groepswinnaar te worden en door te gaan naar de volgende ronde. Daarin nemen ze het op tegen Djurgårdens IF, dat vierde staat in de Allsvenskan, de hoogste competitie in Zweden.