Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 24): Jerry debuteert met nieuwe naam

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Jerry van Wolfgang (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Jerry van Ewijk heeft voortaan een andere naam achterop zijn shirt staan. De middenvelder maakte op Instagram bekend dat hij onlangs getrouwd is en vanaf nu Jerry van Wolfgang heet. Afgelopen zondag maakte hij zijn debuut voor Reno 1868. Vlak na rust werd de van Wolfgang binnen de lijnen gebracht tijdens de derby tegen Las Vegas Lights. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Randy Wolters (Dundee FC, Schotland)
Randy Wolters, die helaas op een zijspoor is beland bij Dundee FC, was vorige week te gast bij het Jupiler League weekoverzicht op het YouTube kanaal van FC Afkicken. Uiteraard komt ook Go Ahead Eagles aan bod én doet hij een voorspelling voor de wedstrijd FC Dordrecht – Go Ahead Eagles van afgelopen zondag. Benieuwd of zijn voorspelling juist was? Bekijk dan de aflevering hieronder.

Jarchinio Antonia (Omonia Nicosia, Cyprus)
Jarchinio Antonia kwam in actie voor het nationale elftal van zijn vaderland Curaçao. In de vriendschappelijke interland tegen Bolivia kreeg de aanvaller kort na rust een rode kaart. Het was niet de enige rode kaart van de wedstrijd; ook aan de kant van Bolivia moesten maar liefst twee spelers het veld vroegtijdig verlaten. De wedstrijd eindigde in 1-0 in het voordeel van Curaçao.

Een opstootje tijdens de vriendschappelijke interland Curaçao – Bolivia bezorgt Antonia rood.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Een enorm moeizame overwinning voor Halil Çolak en zijn ploeggenoten vorige week woensdag. Tot diep in de blessuretijd stond het 0-0 tegen laagvlieger Manisaspor. Pas in de zesde minuut van de extra tijd werden de drie punten veiliggesteld, dankzij een benutte penalty van Çolak. Istanbulspor staat nu zevende op het tweede niveau van Turkije. Çolak scoorde alweer zijn 9e goal in 14 duels.

Diego Michiels (Borneo, Indonesië)
Afgelopen weekend is de Liga 1, de hoogste voetbaldivisie in Indonesië weer begonnen. Diego Michiels en zijn ploeggenoten kregen zondag in de eerste wedstrijd van het seizoen Sriwijaya op bezoek. De wedstrijd eindigde in 0-0.