In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Henrik Ojamaa (Gorica, Kroatië)
Henrik Ojamaa en zijn ploeg zijn zondag kampioen geworden op het tweede niveau van Kroatië. In eigen huis werd het 1-1 tegen NK Sibenik en daar had de ploeg genoeg aan om zich van het kampioenschap te verzekeren. Voor Ojamaa had de wedstrijd een gouden randje: nadat de ploeg eerst op achterstand was gekomen scoorde de aanvaller de belangrijke gelijkmaker om de titel veilig te stellen. Het kampioenschap levert Gorica directe promotie op en dat betekent dat Gorica volgend seizoen op het hoogste niveau van Kroatië speelt. Op Twitter liet Ojamaa weten trots te zijn op de prestatie van het team.


Highlights van de kampioenswedstrijd van Gorica.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeg zijn als derde geëindigd in de Russische Premjer Liga. Spartak leed zondag een pijnlijke 0-1 nederlaag in de stadsderby tegen Dinamo Moskou, waardoor directe kwalificatie voor de Champions League werd weggegeven aan nummer twee CSKA Moskou. De landstitel gaat naar stadsgenoot Lokomotiv Moskou. Dat Spartak zich wel heeft geplaatst voor het spelen van de voorronde van de Champions League is slechts een schrale troost. Promes zelf werd voor de tweede keer op rij verkozen tot Speler van het Seizoen in de Premjer Liga. Met vijftien doelpunten werd de vleugelaanvaller topscorer van de Russische competitie.

Randy Wolters (Dundee FC, Schotland) & Alex Schalk (Ross County, Schotland)
Oud-teamgenoten Randy Wolters en Alex Schalk troffen elkaar vorige week in de wedstrijd tussen Ross County en Dundee. Wolters keerde bij Dundee terug in de basiself en ook Schalk stond in de basis van zijn ploeg. De wedstrijd eindigde in 0-1 in het voordeel van Dundee. Wolters leverde de assist af voor de enige goal en liet op Twitter weten daar uiteraard erg blij mee te zijn. Voor Schalk en zijn ploeggenoten eindigt het seizoen in mineur: zij degraderen uit de Premiership en spelen volgend seizoen in de Championship, het tweede niveau in het Schotse voetbal.

Mathias Ranégie (Syrianska FC, Zweden)
Mathias Ranégie maakte zondag een belangrijk doelpunt voor zijn Zweedse ploeg. De 33-jarige aanvaller scoorde de winnende in de uitwedstrijd tegen Arameiska-Syrianska. De bezoekers waren twee keer op voorsprong gekomen, maar de thuisploeg wist telkens weer langszij te komen. Acht minuten voor tijd scoorde Ranégie het beslissende doelpunt en daardoor nam Syrianska de drie punten mee naar huis. Syrianska heeft acht punten uit zes wedstrijden en staat daarmee in de middenmoot op het derde niveau in Zweden.

Michal Janota (Stal Mielec, Polen)
Michal Janota en zijn ploeggenoten kwamen zondag in de uitwedstrijd tegen Chrobry Glogów tot twee keer toe op achterstand, maar wisten de wedstrijd om te buigen in een 3-5 overwinning. Janota leverde een bijdrage aan de ruime zege door de 2-3 te scoren en zette zijn ploeg daarmee een kwartier voor tijd voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Stal Mielec klimt dankzij de winst naar de derde plek op het tweede niveau in Polen en maakt, met nog drie wedstrijden te gaan, nog steeds kans op promotie.


De goal van Michal Janota.