Uitgevlogen Eagles (afl. 30): Van Ewijk/Wolfgang maakt hattrick

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Jerry van Ewijk (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Jerry van Ewijk (aka Van Wolfgang) scoorde maar liefst vier keer afgelopen week. Donderdag maakte hij een hattrick in de wedstrijd voor de US Open Cup tegen Portland Timbers III. Reno stond met 0-2 achter, maar dankzij twee goals van van Ewijk wist Reno langszij te komen en de wedstrijd om te buigen. De wedstrijd werd uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen: 7-3. Zondag scoorde van Ewijk opnieuw in de wedstrijd tegen Seattle Sounders II. Ditmaal kwam Reno niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De goal van van Ewijk in de wedstrijd tegen Seattle Sounders II.

Sander Post (Tulevik, Estland)
Sander Post scoorde vrijdag een belangrijk doelpunt voor zijn ploeg. Op eigen veld keek de ploeg van de verdediger lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan. Drie minuten voor tijd kopte Post de gelijkmaker binnen en hield Tulevik een punt over aan het duel. Tulevik staat zevende in de Meistriliiga, het hoogste niveau in Estland.

De goal van Sander Post.

Mathias Ranégie (Syrianska FC, Zweden)
Ook Mathias Ranégie maakte zondag een belangrijk doelpunt. Binnen een minuut stond Syrianska in eigen huis al achter. Dankzij Ranégie wist de ploeg toch nog een punt uit het vuur te slepen; de wedstrijd eindigde in 1-1. Syrianska staat achtste op het derde niveau in Zweden.

Randy Wolters (Dundee FC, Schotland)
Randy Wolters nam het in de Power Challenge op tegen zijn teamgenoten Simon Murray, Kerr Waddell en Faissal El Bakhtaoui. Benieuwd of Wolters het hardste schot had en de challenge won? Bekijk dan de video hieronder.