In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes kwam afgelopen week in actie voor het Nederlands elftal. Dankzij Promes hield Oranje donderdag een gelijkspel over aan de oefenwedstrijd tegen Slowakije. Met een knap afstandsschot bepaalde de nummer 9 na een uur spelen de eindstand op 1-1. Het is de vijfde goal voor de spits bij het Nederlands elftal.


De schitterende goal van Quincy Promes.

Henrik Ojamaa (Gorica, Kroatië)
Henrik Ojamaa kwam in actie voor het nationale team van Estland tijdens de Baltic Cup, een toernooi dat wordt gespeeld tussen de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. In de wedstrijd tegen Litouwen maakte de aanvaller het openingsdoelpunt. Het duel werd met 2-0 gewonnen. Zaterdag verloor Estland met 1-0 van Letland. Letland werd dankzij de winst op Estland en een gelijkspel tegen Litouwen winnaar van de 28e editie van de Baltic Cup.


De goal van Henrik Ojamaa.

Leon de Kogel (UE Cornellà, Spanje)
Leon de Kogel en zijn ploeg zijn uitgeschakeld in de nacompetitie om promotie. Tegen Sporting Gijón II werd het over twee wedstrijden 4-2 in het voordeel van Sporting Gijón II. Cornellà blijft daarom volgend jaar in de Segunda B voetballen, het derde niveau in het Spaanse voetbal.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Diego Michiels en zijn ploeg wonnen vrijdag in eigen huis met 3-1 van PSMS. Michiels verzorgde de assist op het derde doelpunt. Het afstandsschot van de verdediger werd door een ploeggenoot binnengetikt. Borneo klimt dankzij de winst naar de achtste plek in de Liga 1, het hoogste niveau van Indonesië.


De assist van Diego Michiels.

Jerry van Ewijk/van Wolfgang (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Mede dankzij Jerry van Ewijk aka van Wolfgang stond Reno zondag binnen twee minuten op voorsprong tegen OKC Energy. De middenvelder zag zijn corner aan het begin van de wedstrijd binnengekopt worden. OKC Energy wist nog langszij te komen, maar de drie punten gingen uiteindelijk met Reno mee haar huis: de wedstrijd eindigde in 1-2. Reno klimt dankzij de overwinning naar de zesde plek in de United Soccer League.


De assist van Van Ewijk / Van Wolfgang.