Uitgevlogen Eagles (afl. 34): Gedachten bij Leon

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Leon de Kogel
De gedachten van iedereen bij de club, en dus ook van de Uitgevlogen Eagles-redacteur, gaan uit naar Leon de Kogel, die gewond raakte bij een auto-ongeluk. Ook de andere Uitgevlogen Eagles laten van zich horen, zoals hier oud-Eagle en goede vriend van Leon, Randy Wolters:

Ook Jules Reimerink, die bij VVV-Venlo met De Kogel speelde, postte een bericht op Instagram:

Jerry van Ewijk/van Wolfgang (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Ja, er werd ook gevoetbald. Jerry van Ewijk aka van Wolfgang speelde zondag tegen zijn oude club Orange County, dat twee punten boven Reno staat in de USL. In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren. Tien minuten na rust was het Reno die de openingstreffer vond via een strafschop. Niet veel later wist Orange County terug te komen en kwam het zelfs op 2-1 voorsprong. In de slotfase maakte Reno toch nog de gelijkmaker en werden de punten verdeeld. Reno blijft daarmee één plekje onder Orange County staan, op de zevende plek.

Highlights en goals uit de wedstrijd tussen de voormalige en huidige club van Jerry van Ewijk.

Sander Post (Tulevik, Estland)
Sander Post en zijn ploeggenoten leden vorige week een pijnlijke nederlaag. Hoewel de ploeg van de verdediger binnen twee minuten op voorsprong wist te komen tegen koploper Nõmme Kalju, kwam de doelpuntenmachine van de thuisploeg daarna op gang. De wedstrijd werd met ruime cijfers verloren: 8-2. Tulevik blijft daarom hangen in de gevarenzone, op de een-na-laatste plek in de Meistriliiga.