Uitgevlogen Eagles (afl. 8): Reimerink vs. Van der Biezen

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak bewees zondag dat hij in vorm is. Na zijn eerste doelpunt van het seizoen twee weken geleden, scoorde hij tegen Balikesirspor maar liefst twee keer. Na vijf minuten tikte Çolak de openingstreffer binnen. Een half uur later wist de middenvelder na een snel genomen vrije trap de bal opnieuw tussen de palen te schieten. De wedstrijd eindigde in 4-1 en dankzij de drie punten klimt Istanbulspor naar de zesde plek, een plek die recht geeft op play-offs voor promotie naar de Turkse Süper Lig. Zover is het echter nog lang niet. Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd tegen de nummer vijf, die slechts één punt boven Istanbulspor staat.

Beide goals van Halil Çolak.

Jules Reimerink (Osnabrück, Duitsland) en Koen van der Biezen (Paderborn, Duitsland)
Jules Reimerink en Koen van der Biezen, teamgenoten bij Go Ahead Eagles in het seizoen 2009/2010, troffen elkaar zaterdag in de wedstrijd Paderborn – Osnabrück. Osnabrück, dat met Reimerink in de basis startte, was niet opgewassen tegen koploper Paderborn. Toen van der Biezen in de 87e minuut binnen de lijnen werd gebracht, stond het al 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Paderborn verstevigt daarmee de koppositie op het derde niveau van Duitsland. Osnabrück daarentegen blijft door de nederlaag in de degradatiezone hangen.

Goals en highlights van de wedstrijd Paderborn – Osnabrück.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes heeft zondag voor het eerst sinds bijna twee maanden weer gescoord in de Russische competitie. De score werd na tien minuten nog wel geopend door tegenstander FC Ufa, maar nog voor rust werd de stand weer gelijk getrokken. In de tweede helft maakte Promes met een weergaloos doelpunt het verschil voor Spartak. Daarna leverde hij ook nog de assist op de 3-1 van Adriano.

Woensdag in het Champions League duel had Spartak meer moeite met scoren. Na een half uur kwam Sevilla, dat zich wilde revancheren voor de 5-1 nederlaag in Moskou, op voorsprong. Hoewel Spartak na de openingstreffer van Sevilla meer balbezit had en de Spanjaarden dwong tot verdedigend voetbal, was het toch Sevilla dat na een uur spelen de marge verdubbelde. In de 78e minuut viel nog wel de aansluitingstreffer voor Spartak, maar het mocht niet meer baten; het werd 2-1 voorn de Spanjaarden. Spartak staat nu derde in de poule, twee punten onder Sevilla en drie punten onder Liverpool.

Volgende week in Eagles Are Everywhere de avonturen van Promes bij het Nederlands Elftal. Ook Deniz Türüç vliegt uit met een nationaal team, en wel dat van Turkije.

Het prachtige doelpunt van Quincy Promes tegen FC Ufa.

Kari Arkivuo en Mathias Ranégie (Häcken, Zweden)
Kari Arkivuo (34) en Mathias Ranégie (33) wisten in de laatste wedstrijd van het Zweedse seizoen van de koploper te winnen. Uit tegen kampioen Malmö werd zondag een knappe 1-2 zege geboekt. Häcken stond de hele wedstrijd op voorsprong. Een late goal van Malmö zorgde voor een spannende slotfase, maar Häcken ging verdiend met de drie punten naar huis. De club van Arkivuo (22 duels in actie) en Ranégie (10 duels, 1 goal) is dankzij de overwinning als vierde geëindigd in de Zweede Allsvenskan.