Vanavond speelt Go Ahead Eagles op het AFAS Sportcomplex te Wijdewormer tegen Jong AZ. Net als Go Ahead Eagles, dat won van Jong Ajax (0-2), willen ook de beloften van AZ voortborduren op de wedstrijd van afgelopen vrijdag. De ploeg van voormalig Eagle Martin Haar won met 0-2 bij ploeg in vorm FC Emmen.

Jong AZ is sowieso bezig aan een prima periode. Van de laatste zes wedstrijden werden er maar liefst vijf gewonnen. Zo ook afgelopen vrijdag: in Emmen was Jong AZ plaaggeest van de plaatselijke FC, dat door de 2-0 nederlaag de koppositie in de derde periode moest afstaan aan FC Dordrecht. Jong AZ zelf heeft nog een klein kansje op de winst van de derde periode.


Pieter Langedijk in duel met huidig ploeggenoot Levi Opdam tijdens de ontmoeting eerder dit seizoen. (Foto: Erik Pasman)

Eerder dit seizoen troffen Go Ahead Eagles en Jong AZ elkaar al in Deventer. Door goals van Langedijk en Hendriks werd een 0-1 achterstand ongedaan gemaakt. Huidig Eagle Levi Opdam verdedigde destijds nog de kleuren van de Alkmaarders, waarvan hij nu gehuurd wordt.

Bij Go Ahead Eagles ontbreken Mauro Savastano (hamstring), Brem Soumaoro (voetbreuk), Maarten de Fockert (hersenschudding), Bruno Andrade (hersenschudding) en Sam Hendriks (ziek). Andrade en Hendriks vielen beiden uit in het duel met De Graafschap en hopen de wedstrijd tegen Telstar van vrijdag te halen.

Gesteund door 28 supporters in het uitvak gaat Go Ahead Eagles vanavond op jacht naar de tweede uitzege op rij!

Ben je er niet bij in Wijdewormer? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Mijn Verhaal)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio