Morgen reizen spelers, staf en 330 supporters af naar Zuid-Limburg voor de onderlinge ontmoeting met Roda JC in Kerkrade. De Limburgers staan op de voorlaatste plaats in de Eredivisie en vergaarden tot dusver twee punten minder dan de ploeg van trainer Hans de Koning, die dankzij twee zeges op rij de vijftiende positie inneemt op de ranglijst.

Roda JC won dit seizoen tot dusver twee van de 22 gespeelde competitieduels. Daartegenover stonden elf gelijke spelen en negen nederlagen. In de strijd voor lijfsbehoud versterkte Roda JC de selectie in januari met maar liefst negen nieuwe spelers. Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met 2-0 van Roda JC. Een benutte strafschop van Kevin Brands (die inmiddels voor het Turkse Samsunspor speelt) en een prachtige treffer van Darren Maatsen hielden op 11 september 2016 de drie punten in Deventer.

Rentree
Diezelfde Darren Maatsen maakt morgen zijn rentree in de wedstrijdselectie. Hij moest twee duels toekijken vanwege een schorsing. Ook Elvis Manu is er weer bij; hij neemt zijn plek in de basis in na zijn rode kaart tegen NEC. Sébastien Locigno en Leon de Kogel zaten in de lappenmand, maar zijn weer inzetbaar. Sander Duits is een twijfelgeval. De ervaring leert dat Duits’ knie moeite heeft met kunstgras. Gelukkig is morgen het laatste Eredivisieduel op kunstgras van dit seizoen voor Go Ahead Eagles. Tom Daemen, Lars Lambooij en Chris David zijn door blessures sowieso niet inzetbaar.

Xandro Schenk en Jarchinio Antonia keren morgen terug op de grond waarop ze in 2013 een prachtige 1-4 zege boekten op Roda JC. Antonia deed extra van zich spreken in die wedstrijd door in de eerste helft twee keer te scoren en één assist te leveren op Xander Houtkoop.

“Het onderlinge verschil is nu twee punten”, weet Hans de Koning. “Roda JC zal hetzelfde willen doen als wij zaterdag wilden tegen ADO Den Haag: tegen een concurrent er thuis vol op gaan en de tegenstander verrassen. De twee overwinningen hebben ons vertrouwen gegeven, maar het heeft absoluut geen zin om nu naast onze schoenen te gaan lopen.”

Lees hier een uitgebreid interview met mede-topscorer Sam Hendriks, die onder meer vooruitblikt op het duel met Roda JC.


Sam Hendriks scoorde twee keer tegen ADO Den Haag en is met vijf goals nu mede-clubtopscorer van Go Ahead Eagles. (Foto: Henny Meyerink)

Roda JC-Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur. Niet één van de 330 supporters in het uitvak? Volg de wedstrijd dan live op:
Twitter.com/GAEagles
– Deventer Radio
– FOX Sports (ook in het supportershome van de Supportersvereniging)