Zeperd in Oss

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Oss. In het Frans Heesen Stadion werd het 3-0 voor de thuisploeg. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar kregen een harde les in effectiviteit.

OSS, FC Oss - Go Ahead Eagles, voetbal, Jupiler League, seizoen 2015-2016, 20-11-2015, Frans Heesen Stadion, 1 minuut stilte voor de wedstrijd.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, floot de Belgische arbiter Smeets voor het begin van de eerste helft. Het duurde lang voordat de eerste echte kans te noteren viel. FC Oss zette vroeg druk op de defensie van Go Ahead Eagles en verstoorde zo de opbouw. En wanneer de Deventenaren zich op de helft van de Brabanders begaf, waren ze snel genoeg terug om zich in te graven.

De bezoekers hadden moeite de Ossense muur te slechten. Pogingen van Wolters, De Kogel en Van Ewijk konden doelman Mous niet verontrusten. De eerste keer dat FC Oss zich voor het doel van Zwarthoed meldde, was het wel meteen raak. Na een klein half uur spelen legde spelmaker Bakx de bal panklaar voor Kamaci, die de bal van dichtbij in de verre hoek mikte: 1-0. Voor de rust waren er nog kansen voor Teijsse (kopbal) en Zschusschen (mislukt schot), maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft bleef de 1-0 stand echter niet lang op het scorebord staan. Een splijtende pass vanuit het middenveld bereikte Bakx, die vanaf rechts vrij op Zwarthoed af kon. Via de doelman schoot hij raak. Luttele minuten later werd het zelfs 3-0. Dit door dezelfde tandem als bij de 1-0. Met een behendige stift vond Bakx zijn medespeler Kamaci, die opnieuw feilloos raak schoot: 3-0.

OSS, FC Oss - Go Ahead Eagles, voetbal, Jupiler League, seizoen 2015-2016, 20-11-2015, Frans Heesen Stadion, Oss spelers vieren de 1-0, Go Ahead speler Sven Nieuwpoort (2R) baalt.

Met de in de rust ingevallen Mathieu als spelmaker ging Go Ahead Eagles op zoek naar de aansluitingstreffer. Xandro Schenk was heel dichtbij, maar hij kopte van dichtbij naast het verlaten doel van Oss. Even later zag Kenny Teijsse hoe zijn vlammende schot werd gepareerd door Mous. Diezelfde Teijsse werd hierna naar het front gestuurd om naast De Kogel in de spits te gaan spelen. Zijn eerste actie als gelegenheidsspits leverde bijna een goal op: via een verdediger van Oss ging zijn schot op de paal.

Aan de andere kant probeerde Oss via de counter een doelpunt te maken. Bijna lukte dat via Fortes, maar hij treuzelde oog in oog met Zwarthoed te lang. Diezelfde treuzeling kende Go Ahead Eagles dikwijls in de eindfase van een aanval, waardoor het in het laatste kwartier van de wedstrijd niet meer tot grote kansen kwam. De eindstand bleef derhalve 3-0.

Foto’s en copyright: ProShots